Dinxpers Smartlappenkoor. Foto: Frank Vinkenvleugel
Dinxpers Smartlappenkoor. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Feesten met Dinxpers Smartlappenkoor

Iedereen welkom bij jaarlijkse feestavond

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO/BREEDENBROEK - Op zaterdag 7 mei kan iedereen die van smartlappen houdt genieten van een feestavond. Deze wordt georganiseerd door Dinxper's Smartlappenkoor bij Koenders in Breedenbroek. Het koor dat bij voorkeur gekleed gaat in de paars/roze outfit.

Grote groep
Carolien Hospes is lid van het smartlappenkoor en tevens coördineert ze naast deze feestavond ook nog meerdere activiteiten voor Dinxpers Smartlappenkoor. Carolien vertelt enthousiast: " We bestaan nu vanaf april 2008.Twee dames hebben toen geregeld dat er een oproepje in de krant kwam nadat ze zelf een soort gelijk optreden elders hadden gezien. Dat was ook wel iets voor Dinxperlo. En daar kwamen enorm veel reacties op. Inmiddels kent ons koor ruim 46 leden. We hebben zelfs twaalf mannen die meezingen. We kunnen echter nog wel heren gebruiken. Voor dames hebben we momenteel een soort van wachtlijst als ze bij het koor willen zingen. We moeten dan oppassen dat de groep niet te groot worden. We zingen vier- en zelfs vijfstemmig. Wekelijks oefenen we op de maandagavond bij De Bron aan de Ottenshof. We zingen vaak voor mensen in de verzorgingstehuizen of op feestjes en bijeenkomsten van de Zonnebloem of Rode Kruis, maar we zingen ook regelmatig op een speciaal festival of bij andere gelegenheden", zegt Carolien. "Eigenlijk zijn we breed inzetbaar."

Repertoire
Bij smartlappen denk je al snel aan liedjes zoals Blauwe korenbloemen of De smokkelaar, maar het Dinxpers Smartlappenkoor heeft nog meer in zijn mars. Carolien: "Sinds september afgelopen jaar werken we samen met een nieuwe dirigente. Haar naam is Cindy Gregoor. Ze is enthousiast, en vernieuwend; dat betekent dat we naast de Nederlandse smartlappen ook Duitse en Engelse liedjes zingen. Als primeur hebben we zelfs een Spaans lied ingestudeerd namelijk "Eres Tu". Dat is weer een leuke uitdaging. En op die manier bereiken we ook meer mensen omdat ons repertoire breder wordt."

Jaarlijkse feestavond
Voor het koor is de dag van de jaarlijkse feestavond al heel feestelijk, maar zeker ook voor alle bezoekers. "We hebben altijd een volle zaal met een erg enthousiast publiek. Daarnaast professioneel geluid, dat deels wordt gesponsord door MahoRent. Het publiek bestaat voor een groot deel uit familie en kennissen maar we hebben ook echt vaste fans die ook graag meezingen met onze liedjes. Het is altijd een gezellige bedoening. Om half zeven komen de eerste busje met mensen altijd al aan om een mooie plek in de zaal te krijgen. Vorig jaar hebben we onze feestavond helaas moeten afblazen vanwege gezondheidsredenen van onze vorige dirigente. Dit jaar gaan we er echter weer helemaal voor."

Entree twee euro
Wat nu wel anders is dan andere jaren, is dat er entree wordt gevraagd. "We moeten toch proberen om onze kosten een beetje te dekken. Vandaar dat we twee euro entree vragen. En dat is inclusief de prachtige solo's, gezongen door twee van onze herenleden. We noemen de namen van de heren Elburg en Hospes maar niet, daar zijn ze veel te bescheiden voor!", lacht Carolien. "Maar geef ze een microfoon in de hand en dan 'geht es los'!"
De leden van Dinxpers Smartlappenkoor nodigen iedereen van harte uit om langs te komen bij de jaarlijkse feestavond op zaterdag 7 mei bij zaal Koenders In Breedenbroek. De zaal is open om 19:00 uur; ze beginnen om 20:00 uur. De entree is 2 euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.


www.dinxperssmartlappenkoor.nl

carolienhospes@hotmail.com


Dodenherdenking

BREEDENBROEK/VOORST - Woensdag 4 mei zal voor de tweede keer een dodenherdenking plaats vinden in Breedenbroek en Voorst en wel bij het oorlogsmonumentje in de pastorie tuin in Breedenbroek. Er wordt stil gestaan bij de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en speciaal bij de omgekomen inwoners van Breedenbroek en Voorst, die hier of elders als burger of militair zijn omgekomen. Verzamelen om 19.30 uur voor de pastorie en rond 20.00 uur is er een korte ceremonie bij het monumentje. De Harmonie St. Anthonius werkt mee. Ook is er gelegenheid om persoonlijk bloemen te leggen.

Foto: PR