Foto: Collectie Ben Maandag
Foto: Collectie Ben Maandag Foto: Collectie Ben Maandag

Dinxpers Huuksken

DINXPERLO/DE HEURNE - Regelmatig wordt in deze rubriek een (historische) foto of prentbriefkaart uit de collectie van Ben Maandag geplaatst.

Wie meer informatie heeft, of wie historisch fotomateriaal ter beschikking wil stellen, kan bij Ben terecht. Zijn adres is Burg. Schepersstraat 1, Dinxperlo, tel. 0315-653449, e-mail benaliemaandag@kpnmail.nl.
Ditmaal is het een foto van boerderij, tuinderij en klompenmakerij Tebeest aan de Kalverweidendijk, ongeveer 1920. Op de foto staan van links naar rechts: Dina Tebeest-Takke, Harda Bruggink (kind), onbekend, Hendrik Tebeest, twee keer een onbekende. Wie kent de onbekenden en welke locatie was het het precies aan de Kalverweidendijk?


Kinderhulp-collecte in Dinxperlo van
8 tot en met 14 mei

DINXPERLO - Wat als je altijd verjaardagen moet overslaan, naar school moet lopen en niet op sport kan? 1 op de 8 kinderen in Nederland groeit op in armoede, dat zijn er 421.000!

Ze worden buitengesloten en horen er niet bij. Terwijl je als kind niets liever wil dan er gewoon bij horen en meedoen met je vrienden en klasgenoten. Om dit mogelijk te kunnen maken, doet Kinderhulp in Dinxperlo bij de collecte van 8 tot en met 14 mei een beroep op ieders vrijgevigheid.

Kinderhulp vindt dat elk kind recht heeft op geluk en zich moet kunnen ontwikkelen. Armoede mag geen spelbreker zijn!

Daarom ondersteunt Kinderhulp kinderen die opgroeien in armoede met hele praktische zaken, zoals een computer om huiswerk te maken, een weekje kamperen in de zomer of een fiets om naar school te gaan.

Om al deze kinderen te kunnen helpen, is veel geld nodig.

Kinderhulp hoopt daarom op ieders gift tijdens de collecteweek in Dinxperlo van 8 tot en met 14 mei.