Volgens de huidige line-up sluit Bugs 'n Bones Pinkrock af. Foto: PR
Volgens de huidige line-up sluit Bugs 'n Bones Pinkrock af. Foto: PR Foto: PR

Negen bands op PinkRock

DINXPERLO - Op zondag 15 mei, 1e pinksterdag, vindt de zesde editie plaats van PinkRock. Een festival aan de rand van het Welinkbos, met 9 regionale bands. Van 13.00 tot circa 01.00 uur spelen de volgende bands in de tuin van café de Sander Aaltenseweg 73 in Dinxperlo. Voor de kinderen is er een springkussen. De toegang is gratis.

24 Beale Street
Geen blues, maar songs doordrenkt van the Southern sound. Wie denkt aan de zuidelijke staten van de USA, denkt aan de triestheid van het bestaan, vrouwen die mannen verlaten, mannen die teveel drinken en eenzaam op een kruising gitaar spelen. Maar niets van dat alles zie je terug bij de muziek van 24 Beale Street.
24 Beale Street bestaat uit zangeres Lianne, gitarist Winand, toetsenman Hans, bassist Leander en drummer Arjan. Inspiratiebronnen op die op de setlijst staan: Allman Brothers, Joe Bonamassa, Susan Tedeschki & Dereck Trucks Band, Gov't Mule. De band speelt covers van heden en verleden met een bluesrandje om elk lied.

Barking Hounds
De Duits-Nederlandse formatie The Barking Hounds staat bekend om hun passie voor de blues. Chicago, delta, bluesrock, swinging blues of funky, de in 2004 opgerichte band speelt het in geheel eigen stijl. De band bestaat uit:
Hans-Bernd Schlenter - Guitar,Vocals; Akke Nijman - Bass; Ludwig Schlütter - Drums; Gernot Ulbing - Bluesharp;
Olaf Tappesser - Guitar, Sax.

Bugs 'n Bones
Bugs 'n bones is een vijfkoppige rockcoverband uit de Achterhoek met zangeres Scarlet Peters, drummer Fabian Vinkenvleugel, gitarist Geert Lensink, bassist Erik Nijman en gitarist Henri Westerhof. Het repertoire bestaat uit rock, rock en rock. Van the Foo Fighters tot Anouk, van Skunk Anansie tot Thin Lizzy.

Cold Sweat
Een rockband die je meeneemt naar de oude tijd. Waar kapotte spijkerbroeken, oude gympen en leren jassen nog het modevoorbeeld waren. Je opkeek tegen die langharige rockhelden, en er alles aan deed om maar een glimp te kunnen opvangen van het rock en roll bestaan. Met covers van onder andere Metallica, Vengeance, Iron Maiden, Y&T, AC/DC en Thin Lizzy zetten ze zeker een stap in die richting, en wordt die tijd weer helemaal herbeleefd.
Goed gezelschap een fijn biertje, keiharde rock en de juiste beleving, dat is Cold Sweat.
Lisa te Grotenhuis – zang, Robbie Nijman – gitaar, Allan Irving – gitaar, Henk Jansen – bas, Huub Ressing –drums.

Loonatics Rocks
De mannen van Loonatics Rocks spelen blues, pop, rock & soul van de jaren '60 tot nu, met altijd een stevig rockfundament. De band is begin 2012 opgericht en bestaat uit Chris Jentink, Erwin Koers, Wilko Zonnenberg, Henny Derksen en Robert Harmsen.

Luna and the sun
Luna and the Sun, een band uit Zutphen. Definitief gevormd in 2015 door Joert Bink (gitarist), Matthijs Lukassen (drummer), Leanne Enderink (Zang) en Kris Jansen (bas). Het viertal laat zich inspireren door Courtny Barnett en Blondie. Wil je ze in een hokje plaatsen, zet ze dan op rock'n roll/indie/garage.

Mass Rebellion
Mass Rebellion is een vijfkoppige rock cover band met ervaren muzikanten. De band brengt de beste rockhits van de afgelopen jaren. Van Anouk tot Muse en van The Black Crowes tot Foo Fighters.

The Foo
In het voorjaar van 2014 wist René Nijhuis (drummer, zang) samen met zijn broer Roy Nijhuis (zanger, gitarist) de andere drie bandleden Ramon Kelderman (gitaar), Ruben de Kruijf (gitaar) en Jeroen Baars (basgitaar, zang) bij elkaar te brengen. De nodige podiumervaring hebben zij opgedaan in bands als Van Peelen, Twisted, Alva, Mash, 7-Sins en Rhavage. The Foo staat voor strak gespeelde covers vol energie van Foo Fighters.

The Funky Cubs
Een viertal piepjonge honden uit ´s-Heerenberg brengt pop en rockcovers op de planken. The Cubs bestaat uit drummer Jacques Doeleman, toetsenist Koert Barkhuysen, gitarist Baue Menting en bassist Jurre de Bruijn.

Line up (wijzigingen voorbehouden):
13.30-14.15 uur Luna and the sun
14.45-15.30 uur 24 Beale Street
16.00-16.45 uur The Funky Cubs
17.15-18.00 uur Mass Rebellion
18.30-19.15 uur Loonatics Rocks
19.45-20.30 uur The Foo
21.00-21.45 uur Barking Hounds
22.15-23.00 uur Cold Sweat
23.30-01.00 uur Bugs´n Bones


Koude maar mooie rit DOL

DINXPERLO - Ondanks dat het voor de brommer en tractorchauffeurs nog tamelijk koud was, hebben er tientallen oldtimers meegedaan aan de tourrit van de Dinxperlose Oldtimer Liefhebbers. Een grote variatie aan voertuigen zorgde onderweg voor veel bekijks. Na de soep met broodjes ging de rit naar het Varsseveldse Oldtimer Museum van Dhr. Veerbeek. Hier staat een indrukwekkende privécollectie oldtimers. (Foto: PR)

Foto: PR