Favorita CMV4, kampioen van district Oost. Foto: Frank Vinkenvleugel
Favorita CMV4, kampioen van district Oost. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugle

Favorita CM4 kampioen van district Oost

DINXPERLO - Op zaterdag 30 april werd in Barneveld gestreden om het regiokampioenschap CMV. Dit staat voor Cool Moves Volleybal en is bedoeld voor jeugdvolleyballers tot 12 jaar. Bij CMV wordt gespeeld op zes niveaus en van Favorita mocht het CMV4 team deelnemen aan dit regiokampioenschap. Nadat het team bestaande uit Naomi, Luka, Yfke, Janna en Jantine eerder al overtuigend kampioen werd van het rayon werd nu de strijd aangebonden met de beste teams uit Gelderland en Overijssel. In de poule werden drie duidelijke overwinningen behaald tegen EVV uit Elburg, Halley uit Wehl en Switch uit Millingen a/d Rijn. In de halve finale werd ruim gewonnen van Hellas uit Nunspeet. In een bijzonder spannende finale was Webton Hengelo de tegenstander. Deze wedstrijd eindigde in 1-1, maar op puntensaldo werd Favorita kampioen van de regio Oost. Een geweldige prestatie voor dit team, dat hierdoor behoort bij de beste vier teams van Nederland. Coaches Mark Liebrand en Jeroen Schoppers kunnen trots zijn op hun meiden.

Limit Stars wint van

Basketiers '71

DINXPERLO - Het is de laatste wedstrijd van de basketballers van dit seizoen. Vorige week zaterdag speelde Limit Stars tegen de Basketiers '71 uit Zevenaar. Limit Stars staat knap derde in de competitie en kan niet meer stijgen of dalen. De wedstrijd is dus eigenlijk een formaliteit. Toch willen de Dinxperloërs het seizoen goed afsluiten.

Het eerste kwart gaat verrassend gelijk op. De Basketiers bieden veel weerstand en staan zelfs na 5 minuten op een 4-10 voorsprong. Limit Stars wacht rustig af en blijft strak verdedigen. De scores gaan vanzelf wel vallen. Mede door de snelheid van Marcel Jansen en een mooie lay-up van Jeroen Meinsma wordt het eerste kwart gewonnen met 22-16.

In het tweede kwart wordt de voorsprong rustig uitgebouwd. Kevin Koenders scoort een mooie hook-shot onder de basket en Martijn Jansen scoort een schitterend afstandsschot. De spelers van Limit Stars krijgen af en toe veel ruimte om te scoren. De tegenstander had de verdediging niet goed staan en daar maakten de Dinxperloërs gretig gebruik van. Bij rust stond het al 40-27.
De Basketiers gaan een zoneverdediging spelen in het derde kwart. Hierdoor proberen ze Limit Stars beter onder druk te zetten. Als antwoord hierop scoren Chris Seesink en Iwan Bussink een aantal driepunters. Mede hierdoor wordt het vierde kwart met 24-12 gewonnen.

Aan het eind van het seizoen lijkt het team uitstekend op elkaar ingespeeld te zijn. Het is met vlagen zelfs een genot om naar de acties en combinaties te kijken. Iwan speelt de bal op Kevin, die hem vliegensvlug weer doorgeeft aan Hubert Jansen. Deze scoort hem knap. Hij probeert de bal te dunken, maar lukt hem helaas net niet. De tegenstander kan alleen maar toekijken.

Uitblinker van de wedstrijd was Geert Föcking. Hij moest met 5 persoonlijke fouten het veld verlaten.

De wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen met 80-52. Topscorer van deze wedstrijd is Iwan Bussink met maar liefst 22 punten. Een derde plek in de competitie is een schitterende prestatie van dit team. Hier mogen ze zeker trots op zijn.