Foto: PR Gilde St. Paulus
Foto: PR Gilde St. Paulus Foto: PR Gilde St.Paulus

Kermis in Breedenbroek

BREEDENBROEK - Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei houdt het Gilde St. Paulus weer de jaarlijkse kermis.

Op vrijdagmorgen zal het Gilde met muzikale begeleiding van Harmonie St. Anthonis de schoolkinderen ophalen om gezamenlijk naar het schietterrein te lopen waar de kinderspelen en het fladderschieten zullen plaatsvinden.

Vanaf 14.00 uur kan men starten voor een mooie fietstocht van zo'n 35 km speciaal voor de oudere jeugd en ook niet-leden kunnen deelnemen. Vertrek is vanaf zaal Koenders. 's Avonds is er een dansavond met muzikale begeleiding van het orkest Pinutz.

Zaterdag na de reveille in de kom van het dorp vertrekt men - na een een stevig ontbijt - naar het schietterrein waar iedereen zich zal opmaken voor het vogelschieten.
Na het vogelschieten wordt het middagprogramma voortgezet op het kermisterrein in het dorp waar 's avonds de band Cabrio de feestavond begeleidt.

Op zondagmorgen is er een heilige mis waarna een vaandelhulde bij de pastorie zal worden aangeboden aan de koning(in), fladderkoning(in) en jeugdkoningen. Daarna is er frühschoppen met medewerking van de Optimisten die later in de middag zullen worden afgelost door wederom Cabrio.


Bijeenkomst voor werkzoekenden uit drie gemeenten

SILVOLDE - Op maandag 23 mei organiseert de Raad van Kerken Oude IJsselstreek een ontmoetingsmiddag voor werkzoekenden in Verenigingsgebouw De Sprank, Kerkenstraat 6 in Silvolde. De middag wordt georganiseerd in samenwerking met het UWV en de Laborijn, waarvan het werkgebied de gemeenten Aalten, Oude IJsselstreek en Doetinchem.

Na een periode van economische crisis is er sprake van voorzichtig economisch herstel. Helaas vertaalt zich dit nog niet in een grote opleving van de arbeidsmarkt. Bovendien zijn de magere jaren voor enkele bedrijfstakken nog niet voorbij en vallen er nog steeds ontslagen.

In deze omstandigheden zijn vele mensen op zoek naar werk, soms na een vervelende ervaring van ontslag. Ouderen ondervinden vaak extra moeite om weer aan de slag te komen en jongeren vinden soms maar moeilijk vast werk.

Daarom organiseert de Raad van Kerken een ontmoetingsmiddag om werkzoekenden een hart onder de riem te steken. Werkloosheid is geen persoonlijk falen, maar een maatschappelijk probleem, waar veel mensen mee te maken hebben. Centraal staat op deze middag daarom het onderling gesprek tussen werkzoekenden.

Daarnaast is er plaats voor verhalen van werkgevers, die laten zien wat belangrijk is in de sollicitatieprocedure, maar er ook voor bemoedigende verhalen van (ex)werkzoekenden die (weer) werk hebben gevonden.

Het programma begint om 13.30 uur met koffie en thee, waarna om 14.00 uur het programma begint. Dat biedt gelegenheid tot netwerken en onderlinge gesprekken maar ook voor contact met UWV en De Laborijn. Om 17.00 uur wordt de middag afgesloten.