Gerard Bruggink en Herman Bussink (rechts). Foto: Frank Vinkenvleugel
Gerard Bruggink en Herman Bussink (rechts). Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Honderdste uitzending Dinxper Sportief

Bij Sportcafé De Peppel

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO - Gerard Bruggink en Herman Bussink zijn medewerkers van Dinxper FM, en dan met name van het programma Dinxper Sportief. Dat is te beluisteren op de maandagavond van 18:00 uur tot 19:00 uur. Op 21 mei hebben de heren hun honderdste uitzending en daar willen ze graag op een speciale manier aandacht aan besteden.

Blauw en groen
Herman Bussink kennen we ook wel als de schrijvende vrachtwagenchauffeur en Gerard Bruggink is als vrijwilliger actief op veel verschillende terreinen. Bruggink: "Allemaal mooie dingen om te doen omdat ik daar tijd voor heb. Dan zou ik het heel wat slechter kunnen treffen. Ik vind het fijn om te doen."

De beide heren maken met enthousiasme en overgave hun programma. Herman: "We zijn officieel op 1 april 2014 van start gegaan. Eerst nog samen met Aalten maar vanaf februari 2015 zijn we zelfstandig via het internet gaan uitzenden met het programma Dinxper Sportief.

Gerard mist af en toe nog wel het echte radiogebeuren via de ether. Gerard: "Ik vond dat altijd wel wat hebben. Maar het is nu eenmaal wel van deze tijd en er zal steeds meer worden uitgezonden via het internet. Dan kan je het overal ontvangen en klinkt altijd helder. Dat is de toekomst. En beide zijn we geïnteresseerd in de sport in en om Dinxperlo. Dat is dus erg mooi om te kunnen samenwerken aan een sportprogramma waarin de Dinxperlose verenigingen onder de aandacht worden gebracht."

Herman voegt er nog aan toe: "Hieruit blijkt dat blauw en groen ook heel goed samen gaan. Gerard is altijd meer van de blauwen geweest en ik van de groenen. De samenwerking SVD/DZSV is natuurlijk hartstikke actueel en dat volgen we ook op de voet, maar ook verenigingen uit de directe omgeving van Dinxperlo nemen we in ons programma mee."

Iedereen verdient aandacht
Met regelmaat ontvangen de mannen gasten in de studio. Gerard licht toe: "We proberen met ons programma actueel te blijven en kijken goed wat er speelt. Soms bellen we mensen op tijdens de uitzending, en een andere keer zijn ze fysiek aanwezig. Dat kan variëren van de visvereniging tot de damclub of basketbalvereniging. Binnenkort is ook de 50ste editie van de avondvierdaagse. Een mooie gelegenheid om ook hier extra aandacht aan te besteden. Maar verenigingen mogen zich natuurlijk ook zelf melden als ze iets bijzonders hebben. Denk hierbij aan een jubileum, een kampioenschap of een ere-lidmaatschap. Dat zijn allemaal zaken waar we graag aandacht aan willen besteden." Tips zijn zeer welkom. "En het zou helemaal mooi zijn als de mensen op een gegeven moment zo ver zijn dat ze zeggen: "Het is maandagavond, vijf voor zes, dus snel de laptop aan voor wat Dinxpers sportnieuws", lacht Herman.

Speciale uitnodiging
Gerard: "We hebben de verenigingen in Dinxper en omstreken uitgenodigd via de mail voor 21 mei, als we een speciale uitzending zullen verzorgen vanuit Sportcafé De Peppel bij de Eurohal, ter gelegenheid van onze honderdste uitzending. We geven deze middag de verenigingen van Dinxperlo en omgeving de mogelijkheid om zich te presenteren. Ze kunnen zichzelf mooi in de schijnwerpers zetten. Ook is er ruimte voor speciale onderwerpen."

Het zou mooi zijn als de mensen zich van te voren even aanmelden. "Vooral als ze iets speciaals willen vertellen. Dan kunnen we dat ook inplannen wat tijd betreft. Het is echter niet verplicht", aldus Herman. Naast de verenigingen zijn echter ook andere belangstellenden van harte welkom. Gewoon gezellig eens kijken hoe zo'n radio-uitzending in zijn werk gaat of gewoon voor de gezelligheid. "Dat kan allemaal bij de Peppel. Dat is ook 'neutraal terrein'", lacht Herman.

De mannen van Dinxper Sportief en hun technische mensen hopen natuurlijk op voldoende belangstelling vanuit de verengingen, maar ook van inwoners, luisteraars, dus. Herman: "Voor ons is het de eerste keer dat we het op deze manier doen en hebben nog geen idee hoe dit zal gaan lopen. Misschien ontstaan er wel mooie samenwerkingsverbanden of kunnen verenigingen elkaar tips geven. We zijn in ieder geval live te beluisteren op zaterdag 21 mei tussen 12:00 uur en 16:00 uur via het internet."

Verenigingen die de mail gemist hebben, kunnen alsnog contact opnemen met Dinxper Sportief via gerardbruggink@gmail.com of tel. 06-20253256 of hermandini@kpnmail.nl of tel. 06-20059038.


www.dinxperfm.nl