Javier Guzman. Foto: Chloé Leenheer
Javier Guzman. Foto: Chloé Leenheer Foto: Chloé Leenheer

Programma Klein Theater Dinxperlo is rond

DINXPERLO - Klein Theater Dinxperlo kan terug kijken op een mooi en weer een verrassend theaterseizoen. Ook voor het komende seizoen wordt een divers programma aangeboden. De kaarten zijn nu al verkrijgbaar via www.kleintheaterdinxperlo.nl. De losse kaartverkoop start half september 2016.

Zaterdag 22 oktober opent Thijs Kemperink het theaterseizoen met het programma Zleur. In zijn derde programma Zleur verhuist cabaretier Thijs Kemperink naar de buurt waar hij is geboren en opgegroeid. Geen buurtfeesten meer tot diep in de nacht, maar recepties ter gelegenheid van het vijftigjarige huwelijk van de buren en grootouders die bang zijn voor de bouvier van Thijs. Van alles komt voorbij. Een leven met of zonder Zleur? Zaterdag 12 november komt Javier Guzman met een try-out van zijn Oudejaarsconference Zonde(r) Voornemens – 365 voor 12!.
Zaterdag 14 januari start het jaar goed met een onvervalste 70's avond met Pure 99 en het programma The 70's Unplugged. Akoestische popmuziek is weer helemaal terug. De songs van de huidige singer-songwriters vinden vaak hun oorsprong bij hun idolen van de Woodstock generatie ruim 40 jaar geleden. Dit gegeven inspireerde de band PURE99 tot een zoektocht naar de mooiste 70's songs van Amerikaanse en Britse bodem met songs van Fleetwood Mac, Crosby-Stills-Nash & Young, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor en vele anderen, maar ook muzikale juwelen uit eigen land. Een aanrader voor de liefhebbers van pure muziek van alle leeftijden. Zaterdag 11 februari komt Piepschuim met de voorstelling Doen, met een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema's en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje.
Zaterdag 18 maart een bijzondere voorstelling van Yora Rienstra naar aanleiding van het boek PAAZ. Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil, kan dan toch geen probleem zijn?
Het is het begin van Emma's zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Actrice en cabaretière Yora Rienstra speelt de rol van Emma.
Zaterdag 8 april wordt een bijzondere avond met Ernest Beuving en het Dinxperlose popkoor Popcorn. 'Klap van de korenmolen' is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: 'hoe gek het is om het niet te zijn.' Een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band en het zangkoor Popcorn uit Dinxperlo. Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages spontaniteit en geen geposeer.
Zaterdag 10 juni sluit Klein Theater Dinxperlo met enige trots het theaterseizoen af met een uniek optreden van Stef Bos met zijn speciaal voor Dinxperlo samengestelde programma Recital. Er zullen nieuwe liedjes de revue passeren en songs waarmee hij ooit begonnen is.

Uniek aanbod
Wie naar alle zeven de voorstellingen komt, betaalt een gereduceerd tarief. Want voor het totale programma van Klein Theater Dinxperlo betaalt men dan niet de volle prijs maar krijgt men zeven voorstellingen voor de prijs van zes en betaalt men maar 90 euro hiervoor (in plaats van 109,50 euro).