Team Careaz Dr Jenny liet zich sponsoren, en bracht zo geld bijeen voor Dr Jenny. Foto: Frank Vinkenvleugel
Team Careaz Dr Jenny liet zich sponsoren, en bracht zo geld bijeen voor Dr Jenny. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto: Frank Vinkenvleugel

Broeierige Enveloop 2016

DINXPERLO - Op zaterdag 11 en zondag 12 juni vond de tweede editie van de Enveloop plaats op het terrein van Try Out Sport in Dinxperlo. De hardloopwedstrijd op zaterdag en voor het eerst, de wandeltocht op zondag. Na een miezerige opbouwochtend werd het inde loop van zaterdagmiddag broeierig warm. Samen met het pittige parcours was dit niet bevorderlijk om in te zetten op een pr. Het kwam de sfeer echter wel ten goede.

Om half vijf werden de jongens en de meisjes op de 1 kilometer weggeschoten, om na een kleine vier minuten weer te finishen. Voor de meiden was er goud voor Wieke Zevenbergen, zilver voor Marlon van Dijk en brons voor Minke Nederlof. Bij de jongens stond Vince Kaastra op het hoogste treetje, een trapje lager was voor Max ter Haar en de beker voor de derde plek werd opgeëist door Niek Klompenhouwer.
Op de tweede afstand van deze dag, de twee kilometer, voor de iets oudere jeugd, ging Lieke Hengeveld er met de eerste prijs vandoor, gevolgd door Jill Jansen en Sanne ter Haar. Bij de jongens was de hoofdprijs voor Michiel Wellink, de tweede plaats voor Remko Klompenhouwer en plek drie voor Quin Koskamp.
Het koningsnummer, de vijf kilometer. Hier verschenen maar liefst 138 atleten aan de start. Individueel en in teamverband. Danique Schuurman is de kampioene van 2016 bij de dames, de tweede plaats was voor Yvonne Reusen en de derde plek was voor Wilma Hoftijzer. Het gevecht tussen de mannen werd met overmacht gewonnen door Gerrit te Grotenhuis, met in de slipstream Miel Heusinkveld, op één seconde gevolgd door Tom Grotenhuis.
Het teamklassement op deze afstand werd een prooi voor Topteam uit Varsseveld, vice winnaar werd team Aalders en de derde plek, tot hun eigen verbazing, was voor het viertal van Restaurant de Sander.

De laatste afstand, voor de sporters met de lange adem. De 10 kilometer. Vier rondes over het zware parcours in de prachtige omgeving van de Heurne. Kaily Groot Zevert uit Zieuwent ging er met het goud vandoor. Gerdy Hoornenborg uit Aalten pakte het zilver, en plaats drie was voor Kristel van Langen uit Dinxperlo. Bij de mannen was het Rick Heutinck uit Doetinchem die na één ronde de rest van het veld al ver achter zich liet. Deze positie heeft hij niet meer losgelaten. Ongenaakbaar sleepte hij de eerste prijs in de wacht, gevolgd door Tom Waalder uit Aalten en Rudi Ruesink uit De Heurne.
De hele dag werd omlijst door de gezellige klanken van Dweilorkest `Niet zoegen moar bloazen` uit Halle, de viersterren eettent van volleybalvereniging Favorita, sportcafé Try Out en de mannen van Dinxper FM die het geheel van geluid en live uitzending op de radio hebben voorzien.

Net als vorig jaar was het nog heel lang erg gezellig.


www.enveloop.nl