De kinderen op bezoek bij de brandweerkazerne. Foto: PR
De kinderen op bezoek bij de brandweerkazerne. Foto: PR Foto:

Kinderen op bezoek bij de brandweer

DINXPERLO - BSO de Wensboom en Kinderdagverblijf StipStap van Kinderopvang Humanitas brachten op dinsdag 16 augustus een bezoek aan de Brandweer.

Ze kregen eerst informatie over wat ze allemaal doen bij de brandweer. Daarna mochten ze in de brandweer auto 's zitten. Hoe stoer! De kinderen mochten ook een echt brandweer pak aan. Daarna liet de brandweer echte rook zien en mochten de kinderen met een heel grote waterslang blussen.
De brandweer is altijd op zoek naar nieuwe mensen, die het team komen versterken en dat is ook nodig want de kinderen van de kinderopvang hebben vandaag gezien wat een belangrijk werk ze verrichten.


'Groeten uit Dinxperlo'

DINXPERLO - Een van de vrijwilligers van Bewaar t Olde, Wim Ruesink, kreeg van een bezoeker de vraag of er originele ansichtkaarten van 'Groeten uit Dinxperlo' te koop waren. En die waren er niet…. Met dat in het achterhoofd kwam het balletje aan het rollen. Er werd door Wim overleg gepleegd met Diny Caspers en Bertie Bussink. Zij schakelden Sven Hergaarden in voor het maken van foto's en drukwerk.

Tijdens het onlangs gehouden oogstfeest in De Heurne waren de kaarten 'voor het eerst te koop en de eerste reacties waren zeer positief.
Op de kaart zijn te zien, foto's van: Museum Ruesink, de bakoven van Ruesink aan het Welskerveen, kerkje de Rietstap, en het Grenslandmuseum.

De kaart is te koop tijdens de openingstijden van het Grenslandmuseum (Markt 3), dinsdag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 17.00 uur.


Bewaar 't Olde; Sven Hergaarden, Diny Caspers en Wim Ruesink met een voorbeeld in sepia van de ansichtkaart. Foto Frank Vinkenvleugel