Oldtimers rijden vanuit Dinxperlo over slingerwegen. Foto: PR
Oldtimers rijden vanuit Dinxperlo over slingerwegen. Foto: PR Foto:

Rondrit: Dol op oldtimers

DINXPERLO - De Dinxperlose Oldtimer Liefhebbers (DOL) houden op 4 september een rondrit voor eigenaren van oldtimers of klassiekers. Daarbij worden gedacht aan oudere bromfiets, motor of auto, maar ook aan tractoren en andere bijzondere voertuigen die mobiel zijn.

De liefhebbers verzamelen vanaf 9.30 uur met hun voertuigen aan de Weverstraat 4 bij tweewielerzaak Harm Takke. Na inschrijven start een rondrit vanaf 10.00 uur.

De tractoren rijden een tocht van circa 30 kilometer door de regio over verharde en onverharde wegen.
De auto's, brommers en motoren rijden een rit van circa 70 kilometer door Duitsland en Nederland over onbekende slingerwegen, bij mooi weer ook over enkele goed berijdbare zandpaden.

Na de pauze met soep en broodjes rijden de deelnemers naar een verrassend eindpunt waar ze een rondleiding krijgen aan een oldtimer gerelateerd bedrijf.

Iedereen met een oldtimervoertuig wordt uitgenodigd om mee te rijden. Kosten zijn 5 euro per persoon, inclusief koffie, lunch (bestaande uit soep en broodjes), en een drankje op het eindpunt. Opgeven kan via dinxperloseoldtimerliefhebbers@gmail.com.