De ambulance rijdt vanuit de brandweerkazerne in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
De ambulance rijdt vanuit de brandweerkazerne in Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Tijdelijke ambulancepost in Dinxperlo

DINXPERLO - In verband met de werkzaamheden door ProRail aan het spoortraject Winterswijk- Doetinchem, is er een tijdelijke ambulancepost ingericht in de Brandweerkazerne aan de Nieuwstraat in Dinxperlo.

Door Iris Jansen

Sinds zaterdag vertrekt er een extra ambulance vanaf de Nieuwstraat om de spoedeisende hulp te waarborgen in het gebied rondom Dinxperlo. René Smit, waarnemend manager Witte Kruis Ambulance Diensten Noord-Oost Gelderland, legt uit: "In de periode van 20 tot en met 28 augustus is er een extra ambulance ingehuurd om aan de normen en de richtlijnen te kunnen voldoen betreffende de verzorging van dit gebied. Wanneer er belemmeringen op de routes voorkomen zoals wegwerkzaamheden, evenementen of in dit geval werkzaamheden aan de spoorwegovergangen, worden er na overleg met gemeenten, provincie of in dit geval ProRail, passende maatregelen genomen. In dit geval heeft ProRail de kosten op zich genomen voor het inhuren van een extra ambulance. De ambulancepost in Varsseveld blijft gewoon operationeel." Volgens Smit zal de ambulance alleen overdag inzetbaar zijn. "Er is voor gekozen om de ambulance alleen tussen 07.00 en 19.00 uur te laten rijden. Dat heeft te maken met de verkeersdruk die overdag veel groter is dan 's avonds en 's nachts".
Ook in Doetinchem vinden werkzaamheden aan enkele spoorwegovergangen plaats. Smit: "Ons ambulancepersoneel en de meldkamer in Apeldoorn zijn altijd goed geinformeerd over de knelpunten op de routes. Per dag is bekend welke overgangen niet passeerbaar zijn en welke alternatieve routes er genomen moeten worden. Zo blijft het Slingeland Ziekenhuis goed bereikbaar en komen we niet voor verrassingen te staan." Informatie omtrent de werkzaamheden aan de spoorwegovergangen in Doetinchem is te vinden op de website van de gemeente Doetinchem. Meer informatie op www.doetinchem.nl