Leden Vision repeteren voor het festival in Dresden. Foto: Frank Vinkenvleugel
Leden Vision repeteren voor het festival in Dresden. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Vison werken zich in het zweet voor korenfestival in Dresden

SUDERWICK/DINXPERLO - Wekelijks repeteren de leden van het koor Vision enthousiast en gedreven in het zaaltje St.Michaels Treff in Suderwick. Zelfs toen het de afgelopen week meer dan 30 graden was lieten ze zich er niet van weerhouden om onder de deskundige leiding van dirigent Paul Gregor flink van zich te laten horen. En dat is niet voor niets. Vision bereidt zich namelijk voor op de 'Dresdner Chortreffen' op vrijdag 2 september.

Door Waltraud Wensink

Nicole Messink en Edmund Schlûtter zijn beiden leden van Vision en tevens vervullen ze ook beide de rol van voorzitter. Nicole: "Het is wel prettig om deze taak te kunnen delen. Het is al lastig genoeg om altijd weer vrijwilligers te krijgen voor allerlei functies en op deze manier kunnen we mooi de taken verdelen." Vision is in 1973 opgericht onder de naam Jongerenkoor Dinxperlo/Breedenbroek en in 1993 werd de naam veranderd in Koor Vision. "We hebben meer dan veertig leden die zowel uit Dinxperlo als Suderwick en omstreken komen. Inmiddels bestaan we al 43 jaar en het blijft leuk", aldus Nicole. De leden van Vision zijn al wel vaker samen op reis geweest met het koor. Edmund is al druk geweest met de nodige voorbereidingen: "De laatste reis is alweer vier jaar geleden. Dat was een zeer succesvolle trip naar Wenen. We hebben er nu ook weer veel zin in. Er gaan 35 leden mee en alles is zo goed als geregeld. Bij de korendag in Dresden zijn er altijd vijf koren en dan wordt er nog een koor van elders uitgenodigd. Dit keer zijn wij dat."

Eigen twist
Vision is een ervaren en dynamisch koor dat een divers repertoire heeft van zowel klassiek tot modern en ze geven er een eigen twist aan. Tijdens het inzingen klinken zelfs het 'momumomumo' en het 'mumomumomu' al lekker in het gehoor. En als ze dan ook nog 'Lang zal ze leven' zingen voor een van de leden hoor je toch echt wel dat dit koor over de nodige kwaliteiten beschikt. Het klinkt allemaal als een klok en deze 'nachtegalen' willen dat graag ten gehore brengen in Dresden. Edmund: "Maar natuurlijk gaan we ook lekker de stad in en er een geweldig weekeind van maken. Een aantal leden ziet het al helemaal zitten." Gezellig met de bus en we slapen in een jeugdherberg, daar blijven we jong bij", wordt er gelachen.

Uitgenodigd
Nicole: "Graag willen we ook nog even onder de aandacht brengen dat we als koor zijn uitgenodigd door Psalm 150 om op 11 en 12 februari mee te doen aan een geweldige avond samen met Psalm 150 en onder andere Rocco Osterman. Vorig jaar was dit ook geweldige avond onder de noemer Starlight en ook al krijgt het misschien een andere naam, we doen daar als koor graag aan mee."
Voor meer informatie over Vision of eventuele nieuwtjes en filmpjes kan men ook kijken op de Facebook-pagina van Vision. En wie eens wil meezingen bij Vision mag komen luisteren en meezingen op de donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de St Michaelstreff aan het Kerkpatt in Suderwick.