Vlnr: André van der Hoeven, Lucia Hoven, Mareen Grapentin en Gisela Hoven. Foto: Frank Vinkenvleugel
Vlnr: André van der Hoeven, Lucia Hoven, Mareen Grapentin en Gisela Hoven. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Rolstoelfiets voor Lucia Hoven

SUDERWICK- Woensdag was de grote dag waarop de 23-jarige Lucia Hoven en haar moeder Gisela haar rolstoelfiets in ontvangst mocht nemen. Hoven, die vanaf haar geboorte een zware lichamelijke beperking heeft, kan zo eindelijk met haar moeder verder komen dan de supermarkt.

Door Iris Jansen

Haar moeder vertelt: "Lucia woont thuis en aangezien ik geen rijbewijs heb, kunnen we alleen maar met de rolstoel op pad. Dat is zwaar en daarom kunnen we ook niet verder weg. Vorig jaar heb ik zelf via Facebook een actie gestart om geld in te zamelen. Er zijn hele aardige mensen geweest die ons hebben gesponsord, maar dat was lang niet genoeg om een rolstoelfiets van 7.500 euro te kunnen kopen. Mijn dochter leed er echt onder dat ze nooit eens wat anders zag dan de Hellweg, en zodoende heb ik wel 25 stichtingen in Duitsland aangeschreven om financiële hulp. Gelukkig waren de Franz Beckenbauer en Uwe Seeler Stiftung, de Aktionen Stiftung für Menschen in Not én de firma E.Comfort- Mobile GmbH uit Isselburg bereid om samen de fiets te bekostigen".

André van der Hoeven, van E.Comfort- Mobil GmbH is blij met de hulp van de stichtingen. "Voor Lucia betekent deze fiets een stukje vrijheid en ze was dan ook heel erg blij dat ze nu samen met haar moeder de omgeving kan verkennen en leuke uitstapjes kan maken. De fiets is geleverd door de firma van Raam bv uit Varsseveld, een van onze zakenpartners. We zijn blij dat we samen als sponsoren iets voor Lucia en haar moeder konden doen."