De OXX  Band speelt in Dinxperlo. Foto: PR OxxBand
De OXX Band speelt in Dinxperlo. Foto: PR OxxBand Foto:

OXX Band speelt akoestische set bij Dinxper FM

DINXPERLO - Het is Gerard Kolenbrander wederom gelukt om iets speciaals de studio van Dinxper FM in te krijgen. Op vrijdag 14 oktober komen een aantal afgevaardigden van de destijds razend populaire OXX Band naar de studio in Dinxperlo. De OXX-Band die in Viking kostuums de zalen onveilig maakten en plat speelden. Ze hadden horden fans. Regelmatig stond de inmiddels overleden Jan van Os, ook wel John from OXX genoemd, met een kettingzaag op het podium en ook het vuurspuwen was hem niet vreemd. Spektakel alom als de OXX band het podium beklom.

Als ik de kans krijg haal ik ze bij elkaar
Gerard Kolenbrander (Dinxper FM) is overenthousiast. Het succes van de afgelopen Classic Rock Night speelt nog door zijn hoofd, maar hij is al weer bezig met zijn volgende missie. Gerard: "Eigenlijk wil ik altijd erg veel en bijt me er ook echt in vast en word gretig. Ik maak er ook echt werk van om oude bands van vroeger weer bij elkaar te krijgen om weer eens samen te spelen. Toen een tijdje terug Natasja Thijssen (Pebbles en voormalig bassiste bij OXX) in de studio was wist ik het eigenlijk gelijk. Als ik de kans krijg haal ik de OXX band bij elkaar". En het is hem gelukt om een aantal afgevaardigden zo ver te krijgen. Na het overlijden van John from OXX speelde de band op verzoek van hemzelf nog een aantal jaren door. Dat hebben ze nog tot 2011 gedaan. Hun afscheidsconcert hebben ze voor een grote groep fans in Steenderen gehad. Jaarlijks bezoeken de oud-leden nog het graf van hun excentrieke frontman en hij blijft een speciale plek innemen.

Ze doen het toch maar
En het is natuurlijk geweldig dat een aantal bandleden speciaal voor Dinxper FM nog eens bij elkaar wil komen. "ze doen het toch maar mooi even", zegt Gerard met enige trots. "Ze gaan als het goed is drie akoestische nummers voor ons spelen. En dat is toch weer een primeur voor Dinxper FM. Je merkt dat veel muzikanten interesse tonen in dit concept en ook bereid zijn om hier aan mee te werken. Ik ben benieuwd hoe het optreden van de "oud OXX-leden" zal verlopen. Het is natuurlijk live en er mogen ook fouten gemaakt worden. Ik vind het juist mooi als het iets teweeg brengt en dat er reacties op komen". Het enthousiasme bij Gerard is er in ieder geval en dat brengt hij ook over op anderen. Dat hij vaak 60 uur per week bezig is met muziek en radio is zijn vrouw al wel gewend. Ze noemt hem een soort van Pittbull die zich er in vast bijt. "tja, die gedrevenheid zit nu eenmaal in me. Ik hoop dat veel van mijn plannen ook gerealiseerd kunnen worden", zegt Gerard.

Online radio weet men te vinden
En zo langzamerhand zie je dat steeds meer mensen weten dat ze Dinxper FM online kunnen vinden. Gewoon radio op je computer of laptop. En dan ook nog de mazzel hebben om een stukje van de OXX-Band te horen is natuurlijk iets unieks. Helaas zal Jan van Os er zelf dan fysiek niet meer bij zijn maar, maar zijn spirituele aanwezigheid zal zeker in de studio te bespeuren zijn. De Oxx-band is op 14 oktober te gast in het programma The power of the Blues and Beyond tussen 20.00 en 22.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om aan te sluiten in e studio. Voor meer info kan men terecht op: www.dinxperfm.media.