Gerrit Nijeboer en Henk Wassink van PCOB. Foto: Frank Vinkenvleugel
Gerrit Nijeboer en Henk Wassink van PCOB. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Kennismakingsavond PCOB

Dinxperlo - Op donderdag 20 oktober vindt er een kennismakingsavond plaats in het Kerkelijk Centrum van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB). Op deze avond wil de Bond onder de noemer 'Zichtbaarheid' aan de bezoekers vertellen wat zij zowel landelijk als plaatselijk te bieden hebben, en hoe belangrijk het is dat veel ouderen zich hierbij aansluiten.

Door Iris Jansen

Samen sterk
"Natuurlijk is de avond ook bedoeld om leden te werven", vertelt voorzitter Henk Wassink van de afdeling Dinxperlo. "Aangezien het aantal ouderen de komende jaren alleen maar zal toenemen, en de maatschappij voor deze groep sterk aan veranderingen onderhevig is, is het van groot belang dat de PCOB met zoveel mogelijk leden sterk in de schoenen staat. Zo kun je met elkaar tegengas bieden aan de politieke veranderingen en de maatregelen die juist de ouderen treffen. Dan praat ik over het langer moeten doorwerken, het afbrokkelen van de pensioenen, de straffe veranderingen op het gebied van gezondheidszorg en de alsmaar toenemende ziektekosten; de PCOB biedt ook facilteiten aan op bijvoorbeeld het gebied van een collectieve zorgverzekering Wanneer je als organisatie je stem laat horen en de krachten bundelt, heeft dat meer gewicht. De belangenbehartiging van senioren zowel op landelijk als op regionaal en plaatselijk niveau is een belangrijke doelstelling van de PCOB ".

Gerrit Nijeboer, penningmeester en verantwoordelijk voor de ledenadministratie vult aan: "Landelijk gezien telt de PCOB 100.000 leden. In Dinxperlo hebben 140 inwoners zich aangesloten. Maar net zoals andere organistaies en verenigingen hebben wij ook te kampen met een teruglopend ledenaantal. De 'jongere' oudere voelt zich veelal nog niet geroepen om zich bij ons aan te sluiten, maar die groep is juist óók heel belangrijk. Veel 50 +ers zijn nog werkzaam en zeer actief, en denken nog niet aan de tijd waarop zij later een 'oudere'oudere zijn. Wanneer je de problemen op je af laat komen, ben je straks te laat om er iets aan te doen. Volgend jaar bestaan we in Dinxperlo 25 jaar en het zou mooi zijn wanneer we dat met veel leden kunnen vieren".

Sociale functie
"Als plaatselijke PCOB hebben we ook een sociale functie", wil bestuurslid Annie Derksen-Westerveld gaarne benadrukken. "Zo helpen speciaal opgeleide vrijwilligers onze leden met het invullen van de belastingaangiften of ondersteunen bij de" keukentafelgesprekken" en door het organiseren van leuke middagen en uitstapjes kunnen de onderlinge contacten worden onderhouden. We organiseren regelmatig thema-middagen die zeer informatief zijn. Dit jaar hadden we weer een leuk programma te bieden en op 22 november sluiten we af met 'Adventsoverwegingen' in het Kerkelijk Centrum".

Vrij inloop
"We hopen als bestuur dat er veel mensen gebruik zullen maken van onze kennismakingsavond met de nodige hapjes en drankjes. We hebben een gezellige maar tevens informatieve avond te bieden, waarbij enkele sprekers de bezoekers uitgebreid zullen inlichten over de PCOB en het lidmaatschap, maar vooral over 'wat heeft de PCOB u te bieden. De avond begint met een inloop vanaf 19.00 uur, waarna het eigenljke programma zal starten vanaf 19.30 uur. Voor een gezellig intermezzo van muziek en gedichtjes is gezorgd, waarna er genoeg gelegenheid zal zijn voor sta- zit- en tafelgesprekken. Ook al vindt u dat een ouderenbond nog niet bij u past, uw draagvlak en bijdrage is nuttig en hard nodig. We moeten allemaal bijdragen aan een optimalisering van een ( toekomstig) leefklimaat van jonge en oudere senioren", wil Wassink nog eens benadrukken.

Voor wie vervoersproblemen heeft, wordt een passende oplossing aangeboden. Zo kunt u gebruik maken van de Electrocar die iedere dag tussen 9.00 en 19.00 uur te reserveren is via telefoonnummer 06-10457804 of contact opnemen met G. Nijeboer 0315-653213.


www.pcob.nl