DZSV en SVD op weg naar blauwdruk

Huidige kernwaarden moeten plek krijgen binnen de nieuwe club

DINXPERLO - De besturen van SV Dinxperlo en DZSV maakten medio augustus duidelijk dat zij een tweede fase ingaan van het traject om tot een mogelijke fusie te komen tussen beide voetbalverenigingen. Uiteindelijk moet dit leiden tot een blauwdruk voor de nieuwe vereniging. Dit traject staat onder leiding van de ervaren procesbegeleider Richard Migchielsen.

De blauwdruk moet een kader vormen waarbinnen de besturen van beide clubs het eens zijn over belangrijke aspecten van de nieuwe club. Dan gaat het om zaken als 'de doelstelling', 'wat wordt er beloofd aan de leden', 'wat zijn de kernwaarden van de nieuwe vereniging' en 'waar staat de nieuwe vereniging precies voor'.

Het is de bedoeling dat de blauwdruk in december van dit jaar gereed is, waarna een grote groep leden/donateurs/vrijwilligers en supporters aan het werk gaat om de verschillende deelaspecten van de blauwdruk in te vullen. Dit wordt gepland vanaf januari 2017.
Essentieel in dit overleg is dat de bestuursleden van beide clubs elkaar waarderen, transparant zijn, elkaar vertrouwen en elkaars kwaliteiten kennen. In het lange voortraject van deze fusie is meer dan eens gebleken dat het vertrouwen broos is en dat de kleinste oneffenheden in het proces een grote hobbel blijken. Het leek er al enkele keren op dat de fusie (in ieder geval voorlopig) van de baan zou zijn. Maar omdat velen ook de voordelen zien van het samengaan van beide clubs in een toekomstbestendige vereniging, lijkt het er toch van te gaan komen.
De eerste avond van dinsdag 13 september. Hier werd een aanzet gegeven om te komen tot de blauwdruk. Er werden koppels gevormd van bestuursleden om elkaar en elkaars drijfveren beter te leren kennen. Enkele voorbeelden van dingen die ter sprake kwamen: Een van de aanwezigen gaf aan dat zijn drijfveer de passie is zoals een topsporter die tentoonspreidt om zijn doel te bereiken. Een ander onderstreept het belang van de vrijheid om te doen en te zeggen wat hij wil als motto. Bestrijding van onrecht kwam ook aan de orde. Zo heeft iedereen een persoonlijke motivatie.

Last but not least werd gevraagd welke waarden men graag wil meenemen naar de nieuwe vereniging en wat men beslist graag zou willen behandelen in het proces.
Alle aanwezige bestuursleden gaven aan dat het een zinvolle avond was, een prima aanzet en dat zij met vertrouwen aan het vervolg zullen deelnemen. Deze week, op dinsdag 11 oktober geven de gezamenlijke bestuursleden een vervolg aan deze eerste aanzet.