DZSV juicht na een doelpunt. Foto: PR
DZSV juicht na een doelpunt. Foto: PR Foto:

DZSV houdt ongeslagen status

DINXPERLO - DZSV heeft afgelopen zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Quick'20, de ploeg die vorig seizoen de beste was in 3D. DZSV vocht zich knap terug na een 2-0 achterstand maar had niet meer de power om de drie punten mee naar Dinxperlo te nemen. Een gelijkspel stemde tot tevredenheid omdat een 2-0 achterstand teniet werd gedaan, aan de andere kant had DZSV het grootste gedeelte van de wedstrijd wel een veldoverwicht.

Quick'20 had vanmiddag maar één speelwijze. Wachten op fouten van DZSV en er vervolgens razendsnel uitkomen in de counter. Met gevaarlijke snelle aanvallers beschikt Quick'20 ook wel over spelers die deze speelwijze beheersen. DZSV wist in de openingsfase met name de ruimte op links te vinden via de lichtgeblesseerde Jordi Sticker, hij moest na een halfuur dan ook het veld verlaten en werd vervangen door Michael Navis. Echte grote kansen leverde het nog niet op, de aanvallen strandden meestal rondom de zestien meter. Quick'20 was na een minuut of twintig wel doeltreffend. Een foutieve inspeelpass zorgde voor een razendsnel omschakelmoment. Een voorzet vanaf de rechterflank werd nog getoucheerd door Harm ter Maat, de afgeslagen bal viel echter voor de voeten van Mark Leijdekkers die de bal via enkele verdedigers in het net schoot. Zo moest DZSV net als vorige week in de achtervolging. Vlak voor rust kreeg het een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Raoul Vinkenvleugel brak op rechts door en zag Jeffry Simons in kansrijke positie staan. Zijn schot werd echter gepareerd en zo gingen beide teams rusten met een 1-0 stand.

In de tweede helft kwam DZSV na een minuut of tien in grotere problemen. Een mislukte vrije trap kwam per toeval op het hoofd van Tim Kempers terecht, hij promoveerde deze afzwaaier knap tot doelpunt en zo stond het 2-0. DZSV leek geknakt maar bleef desondanks doorvoetballen. Dit leidde vrij snel tot de aansluitingstreffer. Wesley Koenders bediende Niels Tamboer met een steekbal. Zijn schuiver in de verre hoek was doelman Ensink te machtig, 2-1. In deze fase drukte DZSV verder vooruit en had Quick'20 het moeilijk. De ingevallen Max Tamboer zorgde voor meer aanvallende impulsen en DZSV werd sterker. Diezelfde Tamboer zorgde dan ook voor de gelijkmaker. Raoul Vinkenvleugel stuurde hem weg en via de keeper kon Tamboer in twee instanties de bal in het lege doel schieten. DZSV had in deze fase het meeste balbezit en Quick'20 leek er wat doorheen te zitten. Toch mochten de gasten niet mopperen toen Quick'20 in de slotfase nog een enorm grote kans kreeg. De bal verdween echter net naast de goal en zo bleef het 2-2.
Aanstaande donderdag speelt DZSV om 20.15u voor de beker tegen VV Doetinchem. Zaterdag staat er niks op het programma, maar de week daarop komt nummer drie ASC'62 op bezoek. Aftrap 14.30u,

Dinxperlo verliest dure punten

DINXPERLO - Sv Dinxperlo schoot zondag figuurlijk in eigen doel. De wedstrijd tegen MvR werd met 2-0 verloren.

Na een sterke start van MvR met wat dreiging via de zijkanten nam Dinxperlo het initiatief over. Dat resulteerde in een reeks kansen. Een voorzet van Maurick had Spoor voor het intikken maar hij raakte de bal niet optimaal waardoor deze kans onbenut bleef. Even later werd de na een combinatie de bal terug gelegd maar Spoor miste het doel vanaf een meter of 12. Even later ontfutselde Mike Bulsink de bal bij de verdediger maar de terug gelegde bal miste Radstaak op zeker twee meter. Protesten van MvR deed de scheids besluiten een vrije trap toe te kennen maar die variant mislukte.
Bulsink stuurde even later Spoor diep. Zijn teruggelegde bal werd onderschept waarna MVR razendsnel counterde. Randje buitenspel liep de spits weg en zijn schot ging onder Massop door. 0-1. Dinxperlo zette nog eens aan en Maurick stuurde Kevin Radstaak diep. De verdediger kopte de bal weg maar de scheids floot voor een overtreding en gaf de verdediger geel daar waarbij eigenlijk rood had moeten trekken, als hij fluit. De vrije trap ging rakelings naast het doel.
In de tweede helft een goede aanval over rechts. Spoor probeerde het met een halve omhaal maar zijn poging ging over. Hierna werd het allengs minder en nam MVR de regie over. Dat leidde tot wat halve mogelijkheden totdat halverwege de tweede helft de beslissende 0-2 viel. Massop twijfelde bij het uitkomen en de spits lepelde de bal over hem heen. Daarna kreeg Aalbers nog een mogelijkheid maar leek het eerder 0-3 te worden dan 1-2. Robin Radstaak miste vijf minuten voor tijd nog een strafschop en dat past in het wedstrijdbeeld. Een onnodige nederlaag tegen een ploeg met weliswaar gevaarlijke aanvallers maar die voetballend regelmatig de mindere was. Zondag moet er voor de beker gespeeld worden in Aalten. Daarna wacht de competitie weer.