Gruva. Foto: PR
Gruva. Foto: PR Foto:

Gruva trapt af bij Café Sessions

DINXPERLO - De organisatoren van de succesvolle Classic Rock Night, Gerard Kolenbrander en Harrie Deckert, verzorgen in samenwerking met Jonneke Gerritsen van Old Dutch maandelijks Café Sessions. De eerste Café Session is op zaterdag 12 november en daar kunnen muziekliefhebbers kennis maken met de grooves van Gruva, een nieuwe akoestische band.

Door Waltraud Wensink

Gruva bestaat uit Janine Westendorp (zang), Nick Obbink (gitaren en zang), Mario Bussink (bas en gitaar) en Ferdinand Hilferink (piano, zang en gitaar). Geen onbekende namen in de muziekwereld. In de prachtige studio en oefenruimte van Mario bereiden ze zich voor op de eerste Café Session bij Old Dutch. Mario: "Ik heb al heel wat jaren gespeeld bij de Fashion Showband en ik ken Nick al vanaf dat we een jaar of veertien waren. Nick kwam ook al wel eens voor wat studiowerk in deze studio. En dan ben je geregeld wat aan het pingelen zoals dat met muzikanten onderling nu eenmaal gaat. Bij een van die pingelsessies kwam Hans van café Bruggink langs en was onder de indruk van hetgeen hij hoorde. Hij nodigde ons uit om te komen spelen met Pasen afgelopen jaar. Dat was betekende dat we in een twee weken tijd een repertoire moesten zien klaar te stomen om daar te kunnen optreden."

Nick: "Janine, buurmeisje van Mario had al wel eens haar stem laten horen op school en bij andere gelegenheden, was bereid om het vocale gedeelte op te luisteren en Ferdinand maakte de band compleet met de piano." Het mooie was dat Mario jarenlang met Ferdinand had gespeeld in de Fashion Showband maar nooit heeft geweten dat hij ook wat anders kan dan gitaar spelen. En zo trad het viertal, toen nog zonder naam, voor de eerste keer op.

Gruva
En toen was er dus nog geen naam voor de band. Nick: "We hebben er echt wel een tijdje over gedaan voordat we op Gruva kwam. Menig lijstje met suggesties is er gemaakt en verschillende inspiratieplekken werden aangedaan om maar iets passends te vinden. We vonden dat de muziek van ons moest 'grooven'. Zo kwamen we uiteindelijk uit op Gruva."

Inmiddels zijn de bandleden op elkaar ingespeeld en het repertoire is aangepast. Janine heeft een prachtige stem, maar ook de heren kunnen er wat van, zo blijkt in de meerstemmige stukken. "Voor mij is dit mijn eerste band en het voelt goed. De heren luisteren goed naar mij, en zorgen ook goed voor mij. Er wordt zelfs voor een flesje wijn gezorgd bij het oefenen", zegt Janine lachend.

Top 2000 repertoire
Hun top 2000 repertoire zoals ze het zelf noemen is vrij breed. Janine ( 19 jaar ) is in voor het moderne werk terwijl de heren ook de wat oudere nummers niet schuwen. Mario: "Het gaat eigenlijk alle kanten op met onze nummers. We vinden het belangrijk dat we samen lekker spelen en dat het publiek het interessant vindt. Lekkere nummers met een hoog herkenbaarheidsgehalte." Nick voegt daar aan toe: "We vinden het mooi om akoestische nummers te maken van de wat oudere songs. We hebben geen drummer, missen die niet persé, maar dat betekent som wel dat aanpassingen nodig zijn. Maar piano, gitaar en bas, aangevuld met zang is voldoende. En het is een uitdaging om te grooven zonder drummer. We hebben op vocaal gebied veel mogelijkheden doordat we veel meerstemmig doen. We hebben als band allemaal hetzelfde doel voor ogen en in deze samenstelling klikt het."

Lezersactie
Gruva speelt op 12 november in het café van Old Dutch vanaf 21:00 uur. De kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Old Dutch voor 5 euro. Op de avond zelf kosten de kaarten 7,50. Er is slechts plek voor 150 personen.
In samenwerking met de organisatoren geeft Dinxpers Nieuws twee maal twee kaarten weg voor deze Café Session. Wie kans wil maken op de kaarten, moet even een mailtje sturen naar redactie@dinxpersnieuws.nl, met Gruva in de onderwerpregel, en met vermelding van naam, adres, postcode en woonplaats, en telefoonnummer. De winnaars krijgen automatisch bericht.


www.facebook.com/Gruva acoustic band