Beernd Koenders werd in de bloemetjes gezet door Harm Takke. Foto: Frank Vinkenvleugel
Beernd Koenders werd in de bloemetjes gezet door Harm Takke. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

DINXPERLO - De kilometerteller van Beernd Koenders uit Dinxperlo heeft deze week 18.000 km bereikt. Een hele prestatie voor de 86-jarige man die iedere dag weer vol enthousiasme op zijn fie ts stapt.

Afgelopen januari stelde Beernd zichzelf het sportieve doel om in één jaar 18.000 km te fietsen en op woensdag 14 december 2016 heeft hij zijn doel behaald. Als natuurliefhebber vindt Beernd het prachtig om in de vroege ochtendzon op zijn fiets te stappen voor een rondje door de Achterhoek.
In totaal fietste hij al meer dan 42.000 km met deze elektrische fiets en omdat zowel Beernd als de fiets natuurlijk in topconditie moeten verkeren, gaat de fiets regelmatig voor onderhoud naar Harm Takke.

Of Beernd in 2017 zijn doel zal evenaren houdt hij vooralsnog in het midden, maar hij zal zeker dagelijks op zijn fiets door de Achterhoek blijven toeren.
De familie had bij Beernd thuis de boel versierd. Daardoor was hij woensdag eerst een beetje van zijn stuk gebracht, maar tijdens het koffiedrinken kwamen de verhalen.
Tijdens die 18000 km heeft hij één keer een lekke band gehad. Hij was dichtbij huis, bij de sporthal. De volgende morgen was de band gerepareerd en werd de fiets teruggebracht zodat hij zijn rondje weer kon maken.