Michiel Stronks met 'zijn' vrijwilligers. Foto: Karin Stronks
Michiel Stronks met 'zijn' vrijwilligers. Foto: Karin Stronks Foto:

Taart voor Michiel Stronks na nominatie Beste Sociaal Werker

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - Michiel Stronks van Figulus Welzijn werd genomineerd voor de titel Sociaal werker van het jaar. Hij eindigde bij de beste drie, maar weigerde de nominatie omdat hij er niet van houdt om in de belangstelling te staan. "Laat mij maar gewoon aan het werk gaan!"

"Zelfs Marijke Vos, de voorzitter van de jury, was onder de indruk van het werk van Michiel, met name hoe hij omgaat met statushouders en hoe hij deze groep mensen helpt met integreren door vrijwilligerswerk aan te bieden op de kinderboerderij", spreekt Monique van Gerwen. "We vinden het jammer dat Michiel de nominatie niet heeft aanvaard maar we willen hem toch in het zonnetje zetten vandaag, daarom is er taart!"

Tolk
Op de enorme slagroomtaart staan de woorden 'Sociaal werker van het jaar'. Directeur Eric Wichgers zegt met een glimlach: "Geweigerd of niet, voor ons is Michiel gewoon de Sociaal Werker van het Jaar! We begrijpen het standpunt van Michiel overigens wel. Als een kandidaat wordt gehuldigd als Sociaal Werker van het Jaar vallen hem of haar nogal wat verplichtingen ten deel, spreken op congressen bijvoorbeeld en het houden van lezingen in heel Nederland." Michiel maakt van de gelegenheid gebruik om een paar woorden te spreken: "Natuurlijk is het een eer om genomineerd te worden. Maar zo'n titel is niks voor mij, dan moet ik op het podium staan en van alles vertellen, dan is er misschien zelfs een tolk nodig… In de belangstelling staan, daar houd ik gewoon niet van. Laat mij maar gewoon mijn werk doen!" De uit Tsjetsjenië afkomstige vrijwilliger Magomed spreekt Michiel toe: "Je loopt gemakkelijk naar Michiel toe als je vragen of problemen hebt. Hij probeert altijd te helpen. Ik heb geen woorden genoeg om iets te zeggen, ik kan zeggen: bedankt. Michiel is een goede persoon met een groot hart."

Congres
Onder een daverend applaus neemt Michiel de taart in ontvangst uit handen van Monique van Gerwen. Hij krijgt eveneens een entreebewijs voor het congres dat gehouden wordt op de 'Dag van de Sociaal Werker', 15 maart. Op het congres wordt uit drie genomineerden de Sociaal Werker van het Jaar gekozen. De genomineerden komen alle drie uit het westen van het land, uit Bussum, Zoetermeer en Amstelveen. Na het gezellige uurtje met koffie, thee en slagroomtaart gaan de vrijwilligers samen met Michiel weer gewoon aan het werk.