Donnerwetter tijdens Donnerwetter Day 2016. Foto: Ariane van Ginneke
Donnerwetter tijdens Donnerwetter Day 2016. Foto: Ariane van Ginneke Foto:

Donnerwetter Day met Rocco Ostermann

DINXPERLO/ARNHEM - Voor wie geen genoeg kan krijgen van het geweldige optreden van Rocco Ostermann tijdens Blue Lake Proms met Psalm 150 bestaat de mogelijkheid om meer van deze uit Dinxperlo afkomstige maar nu in Arnhem wonende artiest te zien tijdens Donnerwetterday op zaterdag 11 maart in Luxor Live in Arnhem. Tijdens dit festival kan de liefhebber van 20.00 tot 05.00 uur muziek, dans, poëzie, theater, film, live painting en nog veel meer artistieke gebeurtenissen beleven en ervaren.

Door Waltraud Wensink

Samen met Wout Kemkens, Matthijs Stronks, en Mike Visser vormt Rocco de band Donnerwetter. Enthousiast als hij is, raakt Rocco Ostermann niet uitverteld over 'zijn' Donnerwetter en de ambities die de band heeft. Rocco: "Het dna van onze band is goed. De bandleden zijn allemaal goed op hun eigen gebied en we vertrouwen volledig op elkaar. Het loopt gewoon lekker met Donnerwetter en daar voel ik me als een vis in het water bij. Door de jaren heen ben ik een andere muzikant geworden en focus me vooral op compositie en zang.' Sturm und drang' is er wat motivatie betreft, maar ik raak niet meer zo snel van de wijs als het eens tegen zit of iets niet gelijk lukt. Ook mijn stem is gegroeid door de jaren heen, net als bij een goed glas wijn", lacht hij.
"En ik heb het al eerder gezegd, je stem is een belangrijk instrument en ik mag zeggen dat ik momenteel in een fase zit waarin ik echt wel tevreden ben. Natuurlijk zijn er nog wel de nodige ambities. Samen met Donnerwetter willen we gaan voor de grotere festivals en wil graag optreden buiten de landsgrenzen."

Dit jaar gaat de band in elk geval naar Frankrijk, Duitsland; België en Engeland zit er aan te komen. Donnerwetter is tijdens de toer door Duitsland in contact gekomen met De Staat en samen met Vedran Mircetic en Torre Florim van De Staat gaat Donnerwetter op 11 maart een aantal speciaal voor die dag geschreven nummers live ten gehore brengen. "Dat is gewoon echt cool, en dat geeft een kick", aldus Rocco.

Afgelopen jaar presenteerde Donnerwetter het album 'Pavlov Beauty Saloon', en organiseerde daaromheen de eerste Donnerwetterday. De opzet van die dag bleek aan te slaan. Veel bezoekers zagen de hele nacht door de meest diverse acts. Rocco: "Dit jaar gaan we uitbreiden. We mogen gebruik maken van het hele pand waardoor we nog meer acts en ook nog meer bezoekers kunnen verwelkomen. We kunnen er ongeveer 800 kwijt.".Donnerwetter speelt die avond natuurlijk ook. Rocco: "En verder gaan we verschillende mensen van verschillende vakgebeiden samenbrengen in Luxor. En het is daarbij ook kwestie van elkaar leren kennen en kennis met elkaar delen. Alle gasten op Donnerwetterday kunnen elkaar vast en zeker ooit of ergens mee van dienst zijn. Gebruik maken van elkaars expertise."

Voor het publiek wordt het in ieder geval een unieke en zeer veelzijdige avond en nacht. "We gaan voor betaalbare prijzen zodat het voor velen toegankelijk is en blijft. De toegangsprijs bedraagt tien euro in de voorverkoop en vijftien euro aan de deur."

Op de Facebookpagina van Donnerwetterday staat de nodige info. Het begint om 20:00 uur in Luxor, op loopafstand van het station, aan het Willemsplein 10 in Arnhem.


www.facebook.com/Donnerwetterday


Hans de Vries treedt op bij Koppelsessies

BREDEVOORT - Zanger en gitarist Hans de Vries treedt op zondagmiddag 12 maart op bij de maandelijkse Koppelsessies in de Koppelkerk in Bredevoort.

Hans speelt van 15.00 uur tot 17.00 uur fijne luisterliedjes, variërend van Leonard Cohen tot Herman van Veen. Hans de Vries maakte in de jaren '60 deel uit van verschillende bands in het westen van het land.
Sinds 1975 woont hij in de Achterhoek. Als zanger en gitarist was hij onderdeel van verschillende Achterhoekse bands, waaronder Springtime, Sentisix en Sixty Four.

Sinds 2016 is Hans solo verdergegaan en treedt hij geregeld op in de Achterhoek, zoals bij Gastgalerij Ankomm'n, de kerstmarkten in Bredevoort en in de Koppelkerk. Het repertoire van Hans de Vries bestaat uit mooie Nederlandstalige en Engelstalige luisterliedjes, waaronder liedjes van Ramses Shaffy, Johnny Cash en Boudewijn de Groot.

Het optreden is in het Boekencafé van de Koppelkerk in Bredevoort, de entree is een vrije gift.

Rocco Ostermann. Foto: Frank Vinkenvleugel