Gerrit Hendrik met de tweede druk van zijn boek. Foto: Karin Stronks
Gerrit Hendrik met de tweede druk van zijn boek. Foto: Karin Stronks Foto:

Kleurrijk team in actie voor het KWF

'Na het overlijden van mijn vader, vorig jaar, wilde ik iets doen voor het KWF'

AALTEN - Ronald Prigge is samen met een aantal familieleden al een aantal maanden druk in de weer om geld in te zamelen. Samen met zijn vrouw (Gerry), zus, broer, zwager en moeder (79 jaar oud) vormt Ronald Team Regenboog. Zij gaan de uitdaging aan om de Alpe d'Huez te beklimmen voor KWF kankerbestrijding. Ronald legt de lat zelf nog iets hoger en hoopt de top maar liefst zes keer te bereiken. Tot op heden hebben zij in borstelfabriek Luva uit Aalten, Akai Installaties uit Ugchelen, de Slaapfabriek in Teuge en Gleann Mòine uit Veenendaal een aantal shirtsponsoren gevonden. Daarnaast houdt Team Regenboog nog een aantal inzamelingsacties.

Whisky proeverij
Op vrijdag 24 maart wordt, in samenwerking met 't Noorden en de heren van Gleann Mòine, een whiskyproeverij gehouden. Partycentrum 't Noorden stelt een zaal beschikbaar waar men voor 35,00 euro een heerlijke avond kan beleven. Er kunnen verschillende soorten whisky worden geproefd, daarbij worden passende hapjes bij geserveerd. Zo beleven de gasten een gezellige avond en steunt men ook nog een goed doel. Reserveren is gewenst, er zijn vijftig plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via e-mail: ronaldprigge@hotmail.com Vanaf 20.00 uur zijn gasten welkom, de proeverij start om 20.30 uur.

Sponsorloop en wandeltocht
In samenwerking met AVA'70 wordt er een wandeltocht en de 'sponsorloop voor hoop' georganiseerd op zondag 2 april. De routes voeren door het fraaie buitengebied van Aalten en Bredevoort. Start en finish is op het sportterrein van AVA'70 aan de Bredevoortsestraatweg 110a. Om 9.30 uur gaat de 1 kilometer van start voor de jeugd tot en met 9 jaar. Een kwartier later begint de 2 kilometerloop voor jongeren tot en met 15 jaar. De 6 kilometer begint om 10.00 uur, de tien kilometerlopers vertrekken om 11.00 uur. Inschrijven voor deze prestatielopen kan bij de start of via inschrijven.nl op 'Sponsorwedstrijdloop Alpe d'HuZes Team Regenboog'. Kosten voor de jeugd zijn 4,- euro, voor de lange afstanden 7,50 euro. Naast de hardloopnummers kunnen wandelaars vanaf het AVA terrein de 'klavertje vier' wandeltocht volgen, vier routes voeren deelnemers steeds terug naar het AVA complex waarna de sponsorlopen van start gaan. Inschrijven voor de wandeltochten kan op de ochtend zelf bij AVA'70.

Kaarsenactie
Ieder jaar worden er tijdens Alpe d'Huzes duizenden kaarsen aangestoken op de berg. Rode en witte kaarsen met een speciale boodschap verlichten die dag de route. Speciaal voor Team Regenboog heeft de organisatie van Alpe d'HuZes toestemming verleend om deze editie kaarsen in meerdere kleuren toe te staan. Bij het kerkje in bocht zeven mag het team een regenboog van gekleurde kaarsen aansteken. Mensen die iemand willen herdenken of een deelnemer een hart onder de riem willen steken kunnen een kaars aanschaffen voor 5,- euro die team Regenboog op de berg zal aansteken. Op het etiket kan een persoonlijke boodschap worden geschreven. Via Ronald Prigge kunnen belangstellenden één of meerdere kaarsen bestellen.


Tweede druk 't Ruwhof hoo ut der hear ging'

AALTEN – Het boek 't Ruwhof hoo ut der hear ging, verhalen van mijn vader', geschreven door Gerrit Hendrik van Eerden, werd in januari gepresenteerd bij de Aaltense Musea.

Omdat alle exemplaren vrij snel waren verkocht en er veel vraag is naar het naslagwerk heeft Gerrit Hendrik besloten om een tweede druk uit te geven.

Er zijn honderd nieuwe boeken gedrukt, er zijn enkele nieuwe feiten toegevoegd. De tweede druk van 't Ruwhof hoo ut der hear ging' is te koop bij de Aaltense Musea, bij Meneer Kees en Messink & Prinsen voor 16,50 euro.