Cliënten en buurt werken samen op NL Doet dag. Foto: Karin Stronks
Cliënten en buurt werken samen op NL Doet dag. Foto: Karin Stronks Foto:

Vrijwilligers steken handen uit de mouwen

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - In Aalten waren vele vrijwilligers actief in het kader van NL Doet.

Vrijwilligers van korfbalvereniging Aladna waren druk bezig met het schoonmaken van reclameborden en het opruimen van hun clubhuis aan de Bocholtsestraat. Ook jongeren werkten ijverig mee. Ze poetsten de tuinstoelen, in de keuken en achter de bar, af en toe plaagden ze elkaar met een natte spons vol schuim. Op een hoogwerker stond een korfballer de veldverlichting te controleren en van spinnenwebben te ontdoen. Enkele vrijwilligers droegen het witte NL Doet shirt, er werd zichtbaar met plezier geklust, het mooie weer was daar debet aan volgens de leden van korfbalvereniging Aladna.

Bij woonlocatie Vlierbeslaan van Estinea was het een gezellige boel op de NL Doet dag. Cliënten, buurt en persoonlijk begeleiders waren druk in de weer, spinnenkoppen jagen, poetsen, balkons schoonmaken. Ook werden er bloembakken en een tuinbank gemaakt. Cliënten liepen met viooltjes, vlijtige liesjes en begonia's rond. De Welkoop is bereid gevonden om potgrond te bezorgen, er werden plantjes aangeschaft, met vereende krachten zijn de tuinbank en bloembakken gemaakt en voorzien van voorjaarsbloemen. Cliënten kunnen nu even buiten zitten onder de veranda bij de voordeur als ze wachten op een taxi.

Bij de Aaltense Musea ging op NL Doet dag officieel de Klussendienst van start. Vrijwilligers waren druk bezig in de Marktkamer waar zich achter de schouw wellicht iets heel moois of geheimzinnigs bevindt… Volgens metingen kon dat wel eens tegenvallen, de vrijwilliger van de Klussendienst verwachtte niet veel meer dan een blok beton… Ook in de Freriksschure waren vrijwilligers bezig, zij maakten de antieke spullen stofvrij. Boven werd door de Klussendienst de laatste hand gelegd aan de Escaperoom, hier hing een waas van geheimzinnigheid omheen, de Escaperoom in wording was op de NL Doet dag verboden gebied voor de pers.


Korfballers actief op NL Doet dag. Foto: Karin Stronks