Longa-voorzitter Marcel Eekelder feliciteert de aanvoerder van AZSV met het behalen van de overwinning op de editie 2016. Foto: PR
Longa-voorzitter Marcel Eekelder feliciteert de aanvoerder van AZSV met het behalen van de overwinning op de editie 2016. Foto: PR

State of Art Keitoernooi bij Longa '30

LICHTENVOORDE - Op dinsdag 22 en zaterdag 26 augustus aanstaande vindt weer het jaarlijkse State of Art Keitoernooi plaats. Dit voetbaltoernooi wordt traditiegetrouw gespeeld op de accommodatie van SV Longa '30 aan de Raadhuisstraat te Lichtenvoorde.

De deelnemende ploegen zijn dezelfde als vorig jaar, te weten AZSV uit Aalten, RKZVC uit Zieuwent, Grol uit Groenlo en uiteraard SV Longa '30 zelf. De wedstrijden worden geleid door de scheidsrechters Hans Migchelbrink en Emiel Stienezen. Dinsdag spelen om 19.00 uur eerst Grol en Longa'30 tegen elkaar en om 21.00 uur ontmoet AZSV het team van RKZVC. Na afloop van deze wedstrijden wordt de indeling voor de wedstrijden van zaterdag opgemaakt. De eerste wedstrijd wordt zaterdag om 16.00 uur gespeeld, waarna om 18.00 uur in de allesbeslissende laatste wedstrijd bepaald wordt wie er dit jaar met de eindzege gaat strijken.

De einduitslag wordt bepaald op basis van het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten. Bij gelijk eindigen beslist het doelsaldo en indien dit ook gelijk is, gaat de toernooizege naar het team dat de meeste strafschoppen benutte, die na iedere wedstrijd worden genomen.

Het State of Art Keitoernooi is een vast onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de altijd drukbezochte wedstrijden zijn voor de Lichtenvoordenaren een mooie opmaat naar de competitiestart op 24 september in de Eerste Klasse E. Dit seizoen kan er al vast uitgekeken worden naar een viertal derby's tegen RKZVC en FC Winterswijk, die alle op zaterdagavond zullen worden gespeeld.