Het kunstwerk, dat aan de poort van KSA werd gehangen. Foto: Collectie Leo van der Linde, met dank aan Berry Dibbets
Het kunstwerk, dat aan de poort van KSA werd gehangen. Foto: Collectie Leo van der Linde, met dank aan Berry Dibbets Foto:

(Kunst)Zoekplaatje: Gekke Koeienziekte

AALTEN - Op 11 april 1996 was Aalten in het wereldnieuws. Slachthuis KSA Aalten was de plek waar 64.000 Britse kalveren werden gedood voor vernietiging.

Dit leidde tot een compleet mediacircus, met cameraploegen, radioverslaggevers en de schrijvende en fotograferende pers. De aanleiding voor dit gebeuren in Aalten was de 'gekke koeienziekte'. De wetenschappelijke afkorting is BSE. Het gebeuren leidde tot veel protest onder andere van Peta, Lekker Dier en de Nederlandse Vegetariƫrs Bond.

Er werd een protestdemonstratie in Aalten gehouden. Bij deze demonstratie werd vervolgens een kunstwerk aan het hek van de KSA gehangen. Dit kunstwerk, voortstellende 'koeien naar de hemel', is bewaard gebleven. Bij het opruimen van allerlei spullen uit de slachterij vond Berry Dibbets het kunstwerk. Berry wil graag weten wie dit kunstwerk heeft gemaakt. We zijn benieuwd naar de reacties. Hiervoor kan men contact opnemen met: redactie@aaltensnieuws.nl of met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten, tel. 0543 - 472571.