Nieuwe locatie voor Internationaal Café. Foto: PR
Nieuwe locatie voor Internationaal Café. Foto: PR

Nieuwe locatie voor Internationaal Café

AALTEN - Sinds kort heeft het Internationaal Café een nieuw onderkomen. Het wordt nu gehouden in een lokaal van de voormalige Aladonschool aan het Magnoliaplein in Aalten.

Iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur komen daar (ex-)asielzoekers uit allerlei delen van de wereld en Nederlandse vrijwilligers samen om elkaar te ontmoeten, koffie te drinken, spelletjes te doen, Nederlands te leren en samen allerlei andere leuke dingen te doen. Inmiddels zijn er een aantal nieuwe activiteiten bijgekomen.
Speciaal voor statushouders uit Aalten en omgeving worden er in het nieuwe gebouw ook op dinsdagmiddag en op vrijdagmorgen activiteiten gehouden. Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is er het Praatcafé, waarin het accent ligt op gezelligheid, ontmoeting en beter Nederlands leren. Iedere vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur is er Vrouwen voor Vrouwen, een ontmoetings- en activiteitenplek speciaal voor vrouwen. Statushouders of mensen met een buitenlandse achtergrond die graag mensen uit andere culturen willen ontmoeten en die (nog) beter Nederlands willen leren, zijn van harte welkom bij deze activiteiten. Nederlanders die het leuk lijkt om hier ook bij te zijn, zijn van harte welkom om mee te komen doen. Het Internationaal Café is een initiatief van de Werkgroep Hulp voor vluchtelingen Aalten (HvvA), in samenwerking met Figulus Welzijn. Meer info is te vinden op de website, een mail sturen kan ook.


hulpvoorvluchtelingenaalten.nl