drukte op de terrasavond van de PP. Foto: PR
drukte op de terrasavond van de PP. Foto: PR Foto:

Nog veel verbeteringen nodig en mogelijk

AALTEN - Er zijn nog tal van verbeteringen mogelijk als het gaat over toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Dat bleek op de druk bezochte terrasavond van de Progressieve Partij. Deze werd gehouden op het terras van ’t Noorden, één van de weinige horeca-gelegenheden in de kern Aalten die goed toegankelijk is en de voorzieningen heeft. Een grote ergernis van mensen in rolstoelen of op scootmobiels zijn de geparkeerde auto’s op de stoepen of de lukraak neergezette vuilcontainers. Dat heeft dus te maken met aandacht en verantwoordelijkheid van niet-gehandicapte burgers.

Een tweede punt van zorg zijn de op- en afritten voor rolstoelers, rollators en scootmobielen op de normale trottoirs. Er zijn goede voorbeelden, maar ook situaties waar ze zelfs bij nieuw aangelegde stoepen vergeten worden. Ook slechtzienden hebben moeite met sommige situaties, eenvoudige witte stippen of lijnen helpen al veel. En dan natuurlijk de putdeksels, boomwortels en losliggende tegels. Het is van het grootste belang dat deze situaties gemeld worden bij de gemeente via de website of via een bezoekje aan het loket aan de Hofstraat. De fractie van de Progressieve Partij heeft een groot aantal situaties opgenomen en zal hiervoor bij college en raad aandacht gaan vragen.

Vervolgens is een punt van aandacht de toegankelijkheid van winkels, openbare gebouwen. Ook hier geldt een oproep aan de bouwers: zorg vanaf het begin voor een goede toegankelijkheid maar let ook bijvoorbeeld op een aangepast toilet.