Doorstart Aaltens Leerhuis

AALTEN - Leerhuis (beet hamidrasj) is een begrip uit de Joodse traditie. Het is de plaats waar mensen samenkomen om met elkaar de Joodse religieuze geschriften te bestuderen en te bediscussiƫren.

In 1920 stichtte de Duits-Joodse filosoof Frans Rosenzweig in Frankfurt een leerhuis. Dit 'nieuwe' leerhuis was speciaal bedoeld voor Joden zoals hij, die zoekende waren naar de betekenis van de Joodse traditie in de moderne tijd.
In Nederland kennen we sinds 1970 leerhuizen. Die worden vooral door christenen bezocht. Het zijn plaatsen om te 'lernen', om samen met anderen te ontdekken wat de Joodse traditie voor het leven van nu kan betekenen.

De Commissie kerk en Israƫl Aalten/Bredevoort wil een doorstart maken met het Leerhuis onder leiding van Henk Vis. Henk Vis geeft al geruime tijd leiding aan het Leerhuis in Winterswijk. Een ieder die belangstelling heeft voor het Leerhuis wordt hierbij uitgenodigd vrij blijvend een middag deel te nemen. De bijeenkomst is op maandag 11 september van 14.30 tot 16.30 uur in de Synagoge aan de Stationsstraat 7 in Aalten. Henk Vis zal op deze middag vertellen hoe hij inhoud gaat geven aan het Leerhuis.