De schoorsteen van Te Paske wordt ingepast in het nieuwe bouwplan. Foto: Leo van der Linde
De schoorsteen van Te Paske wordt ingepast in het nieuwe bouwplan. Foto: Leo van der Linde Foto:

Amivedi: Wilma vermist

AALTEN - Op camping Lansbulten wordt poes Wilma vermist, ze is een Perzische poes, langharig, lichtbruin met donkere vlekken en witte punt aan de staart, is 10 jaar oud en heeft medicatie nodig. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of achterhoek@amivedi.com.


Curiozamelbeurs

AALTEN - Na een zomerstop van twee maanden kunnen verzamelaars op zaterdag 2 september hun hart weer ophalen op de curiozamelbeurs van de Nederlandse vereniging De Verzamelaar in De Hofnar in Aalten. Naast de gebruikelijke zaken als postzegels, munten en ansichtkaarten zijn hier ook andere minder gangbare verzamelobjecten te vinden zoals streekboeken, vinyl-platen en diverse andere nostalgische paperrassen en curiosa. Evenals vorig jaar zal deze worden gehouden in combinatie met de jaarlijkse hobbybeurs. Daarom kunnen de verzamelaars al om 10.00 uur terecht. Voor meer informatie: Hans Ubbing, tel. 0543-520532.


Bloemencorso L'voorde te volgen via Corso app

LICHTENVOORDE - Afgelopen week werd de Corso app van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde gelanceerd. Sponsor NIICE Digital Marketing ontwikkelde in samenwerking met de PR-commissie van het bloemencorso een op maat gemaakte app. De app bevat handige informatie zoals de volgorde van de optocht, informatie over de wagens, een plattegrond met corsoroute en het laatste corsonieuws. De Corso app is te downloaden voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

De Corso app is een handig hulpmiddel voor bezoekers van het Bloemencorso Lichtenvoorde en geeft antwoord op de belangrijkste bezoekersvragen. De app biedt onder meer een interactieve plattegrond waarop niet alleen de corsoroute, maar ook de locaties van de tribunes, parkeerplaatsen, eet- en drinkgelegenheden en het tentoonstellingsterrein te vinden is.
Ook bevat de informatie over de deelnemende corsowagens en kan men tijdens de optocht via de app eenvoudig je stem uitbrengen voor de publieksprijs. Via zogenaamde 'pushberichten' wordt men op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en niet geheel onbelangrijk: de uitslag van het corso. Daarnaast biedt de app het hele jaar door de laatste nieuwtjes over het corso.

Bloemencorso Lichtenvoorde
Op zondag 10 september trekt het Bloemencorso voor de 88e keer door de straten van Lichtenvoorde. Achttien grote dahliareuzen versierd met vier miljoen bloemen, de CorsoKIDS en vele muziekkorpsen zorgen voor een b(l)oeiend spektakel. Daarmee is het corso het op een na grootste dahliacorso ter wereld. Aanvang 14.00 uur. Entree 7,50 euro. Kinderen tot en met 16 jaar gratis. Er zijn nog enkele tribunekaarten à 7,50 euro beschikbaar.


www.bloemencorso.com


Start werkzaamheden aan Sealing Valley

AALTEN - Het gaat ruim twee jaar duren voordat de bouw van Sealing Valley, een broedplaats voor innovatieve oplossingen op het gebied van brand- en vluchtveiligheid, van Beele Engineering voltooid is. Het begin is er. Na de bouwvakvakantie is er allerlei bedrijvigheid op het terrein aan de Industriestraat Aalten. In opdracht van de gemeente Aalten is deze bebouwing gesloopt en de bodem gesaneerd. Nu kan men aan de slag. Inmiddels zijn de eerste bouwketen geplaatst.

Door Leo van der Linde

Voor de tijdelijke plaatsing voor drie jaar is omgevingsvergunning verleend. Beele heeft tevens vergunning gekregen voor het plaatsen van promotieborden voor de Beele Campus voor een termijn van twee jaar. Er moeten nog heel wat voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het aanleggen van de infrastructuur: wegen en nutsvoorzieningen. Vanwege het verplichte archeologisch onderzoek kost het bouwproces meer tijd dan gedacht.
Naast een kennis- en trainingscentrum worden op de nieuwe locatie onder meer een R&D centrum (Research en Development, een centrum dus voor onderzoek en ontwikkeling), proeffabrieken en productieruimten gerealiseerd.

De bouw wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Klomps uit Dinxperlo. Met het project is een investering gemoeid van ruim 20 miljoen euro.