Een tuinontwerp van hoveniersbedrijf Ronny Hulzink. Foto: PR
Een tuinontwerp van hoveniersbedrijf Ronny Hulzink. Foto: PR

Hoveniersbedrijf Ronny Hulzink

Aanleggen en onderhouden van mooie tuinen is waar het om draait

AALTEN - Aan de Dinxperlosestraatweg in Aalten is Hoveniersbedrijf Ronny Hulzink gevestigd. Het bedrijf bestaat sinds 1998 en heeft in die afgelopen jaren veel mooie tuinen mogen realiseren.

In elk jaargetijde specifieke aandacht vereist

Hoveniersbedrijf Ronny Hulzink werkt voornamelijk voor particuliere opdrachtgevers. Ongeveer zestig procent van de werkzaamheden bestaat uit tuinonderhoud in de breedste zin van het woord zoals snoeiwerk, bemesting, maaiwerk, snoeien van bomen (klimwerk). Herstelwerk van schade door ongedierteplagen en de bestrijding daarvan is de laatste jaren erg actueel. De bestrijding gebeurt veelal op biologische wijze. Ziekten, zoals bijvoorbeeld de buxusschimmel en -mot, vormen op dit moment een veel voorkomend probleem. Helaas heeft bestrijding van dit ziektebeeld maar tijdelijk effect; vaak is een alternatief de meest duurzame oplossing. Zoals bijvoorbeeld in het geval van buxus de Japanse hulst. Onderhoudswerk dient het jaar rond te gebeuren, ieder jaargetijde is specifieke aandacht vereist ten behoeve van bepaalde bomen, bloemen en planten. Hoveniersbedrijf Ronny Hulzink voert deze werkzaamheden graag uit, zodat de tuineigenaar kan genieten van een mooie tuin. Andere werkzaamheden die het bedrijf uitvoert zijn ontwerp en aanleg, waarbij Hulzink zich wil profileren met een onderscheidend ontwerp. De eerst stap in het ontwerpproces is met de opdrachtgever in dialoog gaan, over het doel van de ruimte en de sfeer die het moet uitstralen. De vertaling van uw wensen en behoeften resulteren in een passend, persoonlijk en verrassend ontwerp. Waarbij het ontwerp het middel is en uw tuin het doel.
Ook van een kleine tuin of buitenruimte waarvan u wellicht denkt er weinig mee te kunnen, is altijd iets moois te creƫren. Trendy of romantisch, strak of organisch. Bent u wellicht ook van plan om een aanpassing of renovatie aan uw tuin te gaan doen, laat u zich inspireren door eens een kijkje te nemen op de site. De aanleg ten slotte, die moet resulteren in een tuin waarvan u vele jaren plezier kunt beleven! Waarbij een goed begin het halve werk is. Dat wil zeggen veel aandacht voor grondwerk en bemesting. Gebruik van duurzame of gerecyclede materialen, zoals bijvoorbeeld oude bestratingsmaterialen.
Aandacht voor de natuur hoort bij het hoveniersvak. Een groene en bloemrijke tuin vindt Ronny Hulzink belangrijk. Bij het maken van een tuinplan heeft men vaak als wens dat de tuin weinig onderhoud vergt, maar er toch groen en kleurrijk uit moet zien. Hiervan staan diverse voorbeelden op de site. Een tuin in uw eigen stijl inrichten dat is waar Hoveniersbedrijf Ronny Hulzink u bij kan helpen. Met zowel ontwerp als uitvoering en onderhoud.


www.ronnyhulzink.nl