Jonathan Goosen van AZSV in fel duel met Hakim Ezafzafi van Excelsior'31. Foto: Cor Hinkamp Foto:

AZSV medekoploper na winst op Excelsior'31

AALTEN - AZSV versloeg koploper Excelsior'31 met 1-0 door een goal van Rik van der Eerden. De vrije trap van 19 meter, gescoord na 20 minuten, bleek uiteindelijk de enige en dus winnende treffer van dit duel. De winst was gelukkig en zwaar bevochten te noemen, omdat de gasten uit Rijssen het betere voetbal op de grasmat legden, maar zij lieten een aantal goede kansen ongebruikt en stuitten telkens op de prima keepende Matthijs Ebbers, die tot Man of the Match werd uitgeroepen, maar voor deze titel kwamen nog wel vier mensen in aanmerking. AZSV verzuimde in de slotfase om het duel in het slot te gooien, zodat het tot de slotseconde enorm spannend bleef.

De Aaltenaren kregen donderdagavond een fikse tegenvaller te verwerken, toen Michael Vaags door de knie ging en mogelijk lange tijd uitgeschakeld is. Daardoor moest trainer Dennis van Toor zijn opstelling weer aanpassen. Bram Rensing ging naar de linksback positie en Sjoerd te Boekhorst werd links op het middenveld opgesteld. De rest van de ploeg bleef ongewijzigd in het duel tegen Excelsior'31, dat samen met SC Genemuiden na twee duels de ranglijst van de hoofdklasse B aanvoerde.

De ploeg van Dennis van Toor werd in de beginfase flink teruggedrongen door de gasten uit Rijssen, die via Niek Davina en Hakim Ezafzafi goede kansen kregen. Doelman Matthijs Ebbers liet van meet af aan zien, dat hij in een goede vorm stak. Aan de andere kant ging een schot van Kars Vierwind net over het doel van Melvin Koetsier. Na 20 minuten werd Yeftha Nyamsangya onderuit gehaald en Rik van der Eerden schoot de vrije trap heel fraai achter Koetsier, 1-0. Excelsior'31 bleef de beter voetballende ploeg, maar verder dan een schot van Hakim Ezafzafi (redding Ebbers) kwamen de gasten niet.

In de tweede helft kreeg AZSV iets meer grip op het Rijssense aanvalsspel en kreeg het meer kansen in de tegenaanval. Kars Vierwind stuurde tien minuten na de pauze Joost Rasing alleen op Koetsier af, maar twee Rijssense verdedigers maakten het de inwoner van Wehl zo lastig, dat hij doelman Koetsier niet kon passeren. Na ruim een kwartier had AZSV geluk, dat een actie van Cem Köse via Yordi Orriëns op de paal belandde. In de laatste fase van het duel had Excelsior'31 meer balbezit, maar waren de betere kansen voor AZSV. Een schot van invaller Brian Hogeweide ging net naast, na een goede actie van Joost Rasing en diezelfde Rasing had AZSV op 2-0 moeten zetten toen hij acht minuten voor het einde op aangeven van Rik van der Eerden alleen op Melvin Koetsier af kon gaan. Hij schoot de bal over het Rijssense doel, zodat de spanning tot het einde bleef. Hakim Ezafzafi en invaller Oguzhan Sahin waren ook niet bij machte om Matthijs Ebbers te passeren, zodat scheidsrechter Jeroen Sanders na 93 minuten voor het einde floot.

AZSV is door deze winst samen met Berkum koploper van de hoofdklasse B met zeven punten uit drie duels. Een prachtige start van de competitie. Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij Staphorst, dat zaterdag op Urk wist te winnen en drie punten minder heeft verzameld dan de Aaltenaren.

Bredevoort wint niet van Terborg

BREDEVOORT - Zondag kwam Terborg op bezoek in Bredevoort, in het kader van de bekerstrijd. Beide ploegen speelden afgelopen seizoen twee keer tegen elkaar, één keer werd het gelijk en één keer won Terborg. Dat in combinatie met het feit dat Terborg de periodetitel van Bredevoort verpestte zorgde voor een verlangen naar een revanche bij de heren in het blauw. Helaas kwam dat niet helemaal uit de verf; de wedstrijd ging met 2-0 verloren.

Zowel Bredevoort als Terborg kwam scherp uit de kleedkamer. Dit leidde tot een mooi gelijk opgaande eerste helft. Beide teams probeerden vooral voetballend de oplossing te vinden, hieruit volgden weinig kansen voor beide teams. Het duurde tot aan de 44ste minuut voor er een doelpunt viel. Terborg kreeg een indirecte vrije trap op een meter of zeven van het doel. Ondanks dat de gehele blauwe selectie op de doellijn ging staan schoot de speler van Terborg de bal zo strak de kruising in dat er geen houden aan was. Een erg vervelend moment om op een achterstand te komen. De tweede helft moest Bredevoort dus meer druk naar voren gaan geven om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Waar Bredevoort in de eerste helft nog wel eens voetballend er doorheen probeerde te komen werd nu veelal de lange bal gebruikt. De verdediging van Terborg wist goed met deze lange ballen om te gaan waardoor Bredevoort niet dreigend kon worden. Aan de andere kant wist Terborg na een goede aanval de 0-2 erin te leggen waardoor het voor Bredevoort nog lastiger werd. Bredevoort wist in de tweede helft niet verder te komen dan een aantal schoten van afstand. Terborg had nog een aantal goede kansen maar deze werden niet benut. Zo eindigde de wedstrijd met een 0-2 eindstand. Al met al kan Bredevoort tevreden zijn over hoe het de eerste helft met Terborg wist mee te voetballen. Er moeten echter wel meer kansen gecreëerd worden, hier moet ook beter mee om worden gegaan. Voor Bredevoort is het bekeravontuur snel afgelopen. Aanstaande zondag begint de competitie weer, Bredevoort speelt zondag uit bij Delden.