Nieuwe burgemeester Aalten wordt op 9 oktober bekendgemaakt

AALTEN - Maandag 9 oktober zal tijdens een extra raadsvergadering de naam van de nieuwe burgemeester worden bekendgemaakt.

Door Joost van de Nadort

Voorafgaande aan de openbare vergadering zal tijdens een besloten zitting worden gekozen uit twee kandidaten. Tijdens deze besloten zitting krijgen alle aanwezigen in de raadszaal een geheimhoudingsplicht opgelegd die voor altijd geldt. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Martin Veldhuizen, informeert de raad over de werkzaamheden van deze commissie. Daarna krijgen de de raadsleden de gelegenheid het geheime verslag te lezen. Mochten er nog vragen zijn over het verslag dan kunnen raadsleden deze voorafgaand aan de stemming stellen aan de voorzitter van de commissie. Daarna vindt de schriftelijke stemming plaats. Er wordt gekozen uit twee kandidaten.

De raadsvergadering wordt om ongeveer 21.00 uur voortgezet als openbare vergadering. Dat betekent dat pers en publiek pas iets voor negen uur zullen worden toegelaten tot het gebouw. De voorzitter van de vertrouwenscommissie voert het woord en maakt de naam van de aanbevolen kandidaat bekend. Er wordt niet bekendgemaakt of unaniem voor deze kandidaat is gestemd. Ook de naam van de tweede kandidaat wordt niet bekendgemaakt. Dit valt onder de geheimhoudingsplicht.