Het Apollo Ensemble. Foto: PR
Het Apollo Ensemble. Foto: PR Foto:

Elfde seizoen Sint Jorisconcertserie opent met Apollo Ensemble

BREDEVOORT - Op zondagmiddag 8 oktober vindt het eerste concert plaats van het nieuwe seizoen van de Sint Jorisconcerten. David Rabinovich, viool en Marion Boshuizen, klavecimbel openen de serie concerten op een zondagmiddag in de Sint Joriskerk van Bredevoort met een Duits programma rond Johann Sebastian Bach. Zij zullen drie sonates voor viool en klavecimbel spelen, en een preludium en fuga voor klavecimbel solo.

Het Apollo Ensemble speelt 'oude muziek' maar is zelf springlevend en weet van ieder programma een waar feestje te maken. Het ensemble bestaat uit David Rabinovich, viool & artistieke leiding en Marion Boshuizen, clavecimbel, orgel, fortepiano. David Rabinovich studeerde viool aan het Novosibirsk Staatsconservatorium en barokviool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Kenmerkend is de verfijnde, zangerige strijkersklank, gecombineerd met transparantie en het steeds op zoek zijn naar dynamische grenzen. Marion Boshuizen studeerde orgel, klavecimbel en directie aan het Utrechts Conservatorium, in Luzern en in Zürich. Ze is klaveciniste/organiste/pianiste bij het Apollo Ensemble, waarmee ze jaarlijks vele kamermuziekconcerten geeft en vele cd's opnam. Daarnaast is ze continuospeelster bij diverse orkesten en ensembles. Als docente is ze verbonden aan de Apollo Zomeracademie. Ook op gebied van koordirectie is Marion actief.
Het concert vindt plaats op 8 oktober in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort, het zal beginnen om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14.30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van 10 euro worden gevraagd.