De uitbaters van meewerkende restaurant. Foto: Natasja te Linde
De uitbaters van meewerkende restaurant. Foto: Natasja te Linde Foto:

Welke oudere verdient een
lekker diner?

AALTEN - Welke oudere uit de gemeente Aalten verdient het volgens u om eens lekker culinair verwend te worden? Tevens een mooie gelegenheid om tijdens het diner nieuwe contacten te leggen met leeftijdsgenoten.

De diners zullen in november, december en januari kosteloos worden aangeboden. Elk diner kunnen achttien ouderen aanschuiven. De genodigden worden netjes opgehaald en thuisgebracht, diverse particuliere chauffeurs uit Aalten hebben zich belangeloos aangemeld om als taxi te fungeren. Het initiatief komt voort uit het project 'Er een potje van maken', een project van de Talentverbinder Aalten in samenwerking met Figulus welzijn, zorgcombinatie Marga Klompé en VMBO Schaersvoorde Stationsplein. De deelnemende restaurants zijn Stegers, Eetcafe Enjoy en Herbergh d'Olde Marckt. Het geheel wordt grotendeels gefinancierd door de bezoekers van de restaurants. Bij de kassa/pinautomaat staat de bekende paarse geldpot waar restaurantbezoekers kunnen doneren.
Wie een oudere kent, die zo'n diner verdient, kan een mail sturen aan de talentverbinder van Aalten, Richard Jongetjes: Richard@talentverbinder.nl of tel. 06-10514101.


Ronald Peet bij Messink&Prinsen

AALTEN - Op woensdag 4 oktober gaat de Kinderboekenweek van start. Bij boekhandel Messink & Prinsen zit daarom op zaterdag 7 oktober sneltekenaar Ronald Peet klaar om voor alle kinderen een leuke tekening te maken. Vliegensvlug tekent deze kunstenaar voor ieder wat wils. Ronald is aanwezig tussen 11.00 en 16.00 uur. Iedereen is dus van harte welkom om alle mooie nieuwe kinderboeken te komen bekijken en met een persoonlijk kunstwerkje naar huis te gaan. Het kinderboekenweekgeschenk Kattensoep van Janneke Schotveld is gratis bij aankoop vanaf 10 euro aan kinderboeken! Voor de jongere kinderen is er het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Knikkeruil door Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Dit is te koop voor 6,95 euro.