Open huis bij De Rupsjes. Foto: Karin Stronks
Open huis bij De Rupsjes. Foto: Karin Stronks Foto:

Hobby- en kaartenbeurs

BEEK - In de zalen van café-restaurant 't Heuveltje in Beek vindt op zondag 8 oktober een grote Hobby- en kaartenbeurs plaats. Zo'n veertig hobbyisten uit de Liemers en de Achterhoek demonstreren hun hobby en stellen hun producten ten toon. In de eerste zaal vindt de bezoeker sieraden, decoratie, tassen, kaarsen, geborduurde handdoeken, beelden, poppenkleertjes, schilderwerk, groendecoratie, decoratie voor binnen en buiten, en nog veel meer. In de tweede zaal is een kaartenbeurs, met heel veel kaarten, voor elke gelegenheid en in alle kleuren, maten en technieken. Er zijn diverse demonstraties en workshops. Bezoekers zijn van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.


www.hobbybeurs.com


Feest bij De Rupsjes

BARLO – Kinderdagverblijf De Rupsjes vierde op zaterdag 30 september haar vijfjarig bestaan met een open huis en een feest voor genodigden.

Vijf jaar geleden begon het kinderdagverblijf met kinderopvang voor twee dagen per week. Juut & Co was vanaf het begin de coördinerende organisatie. Anke Fukkink, één van de leidsters vertelt: "CBS Barlo heeft mij aangesproken en gevraagd of ik interesse had om een kinderdagverblijf op te zetten, ik was toen al gastouder. Het leek me hartstikke leuk! Ik heb Juut & Co benaderd, dat is een grote organisatie met veel ervaring op gebied van regelgeving. Vijf jaar geleden begonnen we hier in Barlo met kinderdagverblijf De Rupsjes, we vallen officieel onder Juut & Co." Erika ten Brinke en Anke Fukkink namen hun eigen kinderen al mee naar De Rupsjes, in de loop van de tijd kwamen er steeds meer aanvragen voor kinderopvang. Kinderen van nul tot vier jaar kunnen tegenwoordig vijf dagen per week terecht bij het kinderdagverblijf, van 7.00 tot 18.00 uur.

Erika en Anke zorgen samen met Denise Haverdil voor de jonge kinderen. De buitenschoolse-opvang-kinderen (BSO-kinderen) worden opgevangen in Bredevoort bij speeltuin de Ossenkop, ook onderdeel van Juut & Co. Ze worden er met een taxi naartoe gebracht en door de ouders/verzorgers in Bredevoort weer opgehaald. Erika ten Brinke: "Hoe we aan de naam De Rupsjes komen? Nou, onze BSO heet 'De Pannevlöggel', dat is een vlinder! Rupsjes groeien uit tot vlinder, vandaar dat we deze naam hebben gekozen." Het open huis van De Rupsjes werd gehouden van 14.00 tot 15.00 uur, daarna was het feest voor genodigden tot 17.00 uur. Kinderen konden zich vermaken met cakejes versieren, op het springkussen, in de ballenbak en met een clown terwijl hun ouders van een hapje en drankje genoten.

Na afloop kregen alle gasten een presentje mee naar huis.