Ellen van Minnen probeert de gong uit, waarmee de matches worden gemeld tijdens de Beursvloer. Foto: Archief  - Frank Vinkenvleugel
Ellen van Minnen probeert de gong uit, waarmee de matches worden gemeld tijdens de Beursvloer. Foto: Archief - Frank Vinkenvleugel Foto:

Opnieuw Beursvloer van Aaltens Uitdaging

Evenement vindt nu plaats in Kulturhus Dinxperlo

DINXPERLO/AALTEN - In vervolg op het grote succes van vorig jaar organiseert de Aaltense Uitdaging weer een Maatschappelijke Beursvloer.

Op 2 november wordt er gedurende anderhalf uur in het Kulturhus in Dinxperlo gehandeld door enerzijds maatschappelijke organisaties zoals verenigingen en stichtingen, en anderzijds bedrijven. Daarbij schieten bedrijven - met gesloten beurzen - vereningingen en stichtingen te hulp bij het oplossen van hun vraagstukken, door het aanbieden van menskracht, kennis en materiaal.

Daar tegenover staat een tegenprestatie van de ontvanger van de hulp, overeengekomen met het bedrijf. De gemaakte 'match' zal ter plekke schriftelijk worden bekrachtigd door notaris Rensen.

Manager van de Aaltense Uitdaging Ellen van Minnen hoopt net als vorig jaar weer op een grote opkomst: "Toen zijn er veertig matches gemaakt tussen zestig vragers en aanbieders. Niet alleen het maken van de matches is belangrijk, maar ook het vergroten van het netwerk en het uitwisselen van ideeën tussen partijen speelt een belangrijke rol op de Beursvloer."

De Beursvloer is van 16.00 tot 18.00 uur. De burgemeester van Aalten geeft het startsein voor de handel. Scholieren van Christelijk College Schaersvoorde uit Dinxperlo steken deze middag de helpende hand toe.
Wanneer een maatschappelijke organisatie nog een wens heeft , of wanneer een bedrijf de maatschappelijke betrokkenheid wil tonen, kan men het aanmeldingsformulier invullen op de activiteitenpagina van de website van de Aaltense Uitdaging.


www.aaltenseuitdaging.nl


Veel interesse in 50-Plusbeurs

DINXPERLO/AALTEN - Op donderdag 5 oktober opent wethouder Henk Rijks de derde editie van de 50-Plusbeurs in het Kulturhus in Dinxperlo. De organisatie van de beurs is in handen van Samenwerkende OuderenBonden Aalten (SOBA) en Dinxpers Belang. De beurs vindt bij toerbeurt in Aalten en Dinxperlo plaats.

Het aanbod is dit jaar verder uitgebreid en strekt zich uit met stands in de grote zaal, filmzaal en de foyer. In de Meet en Greethoek is er gelegenheid om even wat bij te komen en gelijk te genieten van een drankje en een gezellige live muziek.

De opzet van de beurs is om de vijftigplussers te informeren over alles wat de ondernemers in hun omgeving te bieden hebben. De extra service en hulp die deze ondernemers aan hun klanten bieden zijn van een enorme meerwaarde.

De ruim veertig standhouders van de 50 Plus Beurs bieden net dat ietsje meer door hun aanwezigheid, presentaties, demonstraties en persoonlijke voorlichting.
De beurs duurt van 13.00 tot 18.00 uur.


www.50-plusbeurs.nl