Bewegen en ontmoeten voor jong en oud. Foto: PR
Bewegen en ontmoeten voor jong en oud. Foto: PR Foto:

Natuurlijk bewegen en ontmoeten voor jong en oud

IJZERLO - Vrijwilligers van Stichting Vrienden van de Krömmels zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen en het realiseren van het project 'Natuurlijk bewegen tussen jong een oud', op het veld tegenover het Dorpshuus in IJzerlo.

Ruim een jaar geleden is het Dorpshuus met vele helpende handen gedeeltelijk verbouwd. Vanuit dit verbouwde gemeenschapshuis waar vele activiteiten plaatsvinden, is zicht op het terrein dat voor kort bestond uit een voetbal- en volleybalveld. Het was een kaal veld, dat zeker een opknapbeurt kon gebruiken.

De vrijwilligers bedachten dat er heel goed een ontmoetingsplek voor inwoners en bezoekers van IJzerlo zou kunnen komen. Het gezamenlijk tot stand brengen hiervan creëert naast de vergroting van de leefbaarheid, ook (beweeg-)mogelijkheden voor mensen van verschillende leeftijden omdat het opgebouwd is uit diversen onderdelen. Tevens is er voldoende ruimte om uit te kunnen rusten en elkaar te ontmoeten aan één van de picknicktafels of bankjes die zijn geplaatst op het terrein.

Maar de beweegplek is nog niet klaar. Dit betekent dan ook dat deze dit najaar nog niet in gebruik kan worden genomen. In het voorjaar van 2018, na de officiële opening is iedereen van harte welkom.