Arie Rengelink mocht op zijn laatste werkdag op pad met een versierde kraan. Foto: PR
Arie Rengelink mocht op zijn laatste werkdag op pad met een versierde kraan. Foto: PR Foto:

Arie Rengelink neemt afscheid na 50 jaar loonwerk

BARLO - Op 1 oktober 1967 is Arie Rengelink als schoolverlater begonnen bij Coöperatieve Werktuigen Vereniging De Heurne, nog voor zijn zestiende verjaardag. Dat hield in dat zijn collega's hem de eerste tijd naar het wei- of bouwland moesten brengen waar de werkzaamheden plaatsvonden. Vanwege zijn leeftijd mocht hij nog niet zelf met de trekker over de weg. In 2000 werd door bedrijfsovername de Coöperatieve Werktuigen Vereniging Barlo zijn uitvalsbasis.

Alle ontwikkelingen in het loonwerk heeft Arie meegemaakt: van de trekker en maaidorser zonder dak, lekker in de zon en het stof, tot de compleet uitgeruste machines met GPS. Zijn voorkeur gaat echter uit naar de mechanisch bediende machines die je ook kunt repareren zonder hulp van buitenaf in te roepen.

Maar in de loop der jaren is Arie op de kraan terecht gekomen en is menige fundering van een nieuwbouwwoning door Arie uitgegraven.

Als gevolg van het verhogen van de AOW-leeftijd kan Arie na exact 50 jaar met pensioen. Het vertrek na zo'n langdurig dienstverband mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Op de allerlaatste werkdag is hij met een versierde kraan op pad gestuurd.
Er wordt op een later tijdstip uitgebreider stilgestaan bij zijn bijzondere jubileum. Want loonwerk is seizoenswerk en in de oogsttijd is daarvoor helaas geen tijd.