De cast van 'Extra hulp op eerste hulp'. Foto: PR
De cast van 'Extra hulp op eerste hulp'. Foto: PR Foto:

Sios presenteert 'Extra hulp op de eerste hulp'

DINXPERLO/AALTEN - Toneelvereniging Sios presenteert de voorstelling van Extra hulp op de eerste hulp, op zaterdag 14 oktober in gebouw Elim in Aalten. De voorstelling begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree kost 10 euro inclusief een consumptie. Kaarten zijn bij de kassa verkrijgbaar of via Henk Westendorp: 0628205894 of Theo Wensing: 0653263621.

Het toneelstuk Extra hulp op de eerste hulp is een komische klucht in drie bedrijven door Henk Roede. Het stuk speelt zich af in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuisje. Dokter Hogebaum is een dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid is. Hij gaat er mee stoppen, maar moet eerst nog even zijn opvolger inwerken. Dan komt een Joop van het uitzendbureau langs voor schoonmaakwerkzaamheden. Echter ziet Dokter Hogebaum hem per ongeluk voor zijn opvolger aan,wat tot bizarre situaties leidt. Joop denkt dat hij dus ingehuurd is als dokter en vind dat eigenlijk wel interessant en doet dan ook zijn uiterste best. Maar waar is de echte nieuwe dokter en wat voor bezoekers komen er verder allemaal wel niet langs in het ziekenhuis? Zo is er Nella, die werkelijk alle kwaaltjes blijkt te hebben die er bestaan en komt Rebecca eerder in het ziekenhuis om een goede partij te schaken, dan dat ze werkelijk iets mankeert. Ook komt Roelien langs met een zere duim, maar is dat de enige reden waarvoor zij langskomt? Gelukkig kan het ziekenhuis beschikken over het kordate hoofd van de verpleging Joke en een verpleegkundige Annie, maar of die de boel nog kunnen redden? Van begin tot eind zit ook deze klucht vol grappen.

Overige speeldata
De overige speeldata zijn: zaterdag 21 oktober, in Cultuurfabriek DRU, Hutteweg 25, Ulft; zaterdag 4 november in 't Grachthuys, Kruittorenstraat 1, Bredevoort en zaterdag 25 november in het Kulturhus, Maurits Prinsstraat 6, Dinxperlo.