Foto: Collectie: Leo van der Linde
Foto: Collectie: Leo van der Linde Foto:

D66 houdt avond over toerisme en recreatie

AALTEN/DINXPERLO - D66 Aalten-Dinxperlo houdt op donderdag 5 oktober vanaf 20.00 uur een open avond over een belangrijk thema voor de gemeente: Recreatie & Toerisme.

Hoe kunnen we onze gemeente nog aantrekkelijker maken voor toeristen? Bredevoort is al populair, maar liggen er nog meer kansen? Dinxperlo trekt met haar vrijdagmarkt wekelijks veel Oosterburen, maar wat is hier verder mogelijk? Aalten organiseert diverse leuke activiteiten in de weekenden, maar hoe zit het met de hotels en B&B's om mensen van buiten onze gemeente een langer verblijf te kunnen geven? En hoe kunnen we ons prachtige buitengebied nog beter onder de aandacht brengen?
Over dit soort vragen D66 op donderdag 5 oktober graag verder discussiëren. Belangstellenden zijn van harte welkom om daarover mee te komen denken.
De avond is in de bovenzaal van café Schiller aan de Prinsenstraat 4, van 20.00 tot 22.00 uur. Entree: gratis.


Infoavond verzekeren bij organisatie evenmenten

AALTEN - Bijna elke organisatie of vereniging organiseert wel eens activiteiten of evenementen. Uitvoeringen, markten, informatieavonden et cetera. Gelukkig gaat dit heel vaak vlekkeloos, maar soms gaat er wel eens iets mis. Dan is het prettig als je goed verzekerd bent.

Welke risico loop je als bestuurder van de vereniging? Wat moet je allemaal verzekeren en wanneer is dat niet nodig? En wie is waar eigenlijk verantwoordelijk voor? De Aaltense uitdaging organiseert in samenwerking met OWM Achterhoek Verzekeringen in en bij 't Noorden een vrijblijvende informatieavond Verzekeringen. Op woensdag 25 oktober vanaf 19.30 uur krijgt men informatie over de risico's en de mogelijkheden om dit goed af te dekken. Aanmelden voor de gratis toegankelijke bijeenkomst is noodzakelijk en kan via info@aaltenseuitdaging.nl. Maximaal twee deelnemers per organisatie/vereniging.


Zoekplaatje: gezicht op Bredevoort

BREDEVOORT - Het is een inmiddels bijna vijftig jaar oude foto, met een kijkje op Bredevoort. De antennes staan op de daken van de huizen, kabeltelevisie en glasvezel was er toen nog niet. Men keek naar de drie Nederlandse televisiezenders en naar de Duitse zenders ARD, ZDF en NDR. Er stond zelfs nog een pomp in Bredevoort. Het stadje werd vrij laat aangesloten op het waterleidingnet. Wie herkent de plek waar deze foto is gemaakt en kan er wat over vertellen? Reacties zijn welkom bij de redactie van Aaltens Nieuws via redactie@aaltensnieuws.nl. Ook kan men contact opnemen met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten, tel. 0543 - 472571.


Aanhoudingen

AALTEN/WINTERSWIJK - Het grensoverschrijdend Politieteam Elten heeft een bestuurder in Aalten aangehouden voor het bezit van hennep. De man vervoerde 1,6 kilo aan hennep in zijn kofferbak. Het politieteam deed dinsdag en woensdag mee aan een controle langs de grens tussen Gendringen en Enschede.

De politie hield in Oeding, vlak over de grens bij Winterswijk, drie mannen aan voor het bezit van inbrekerswerktuig. Ook werd een hoog geldbedrag dat zij in bezit hadden in beslag genomen. Tijdens de controle werden verder verschillende kleine vergrijpen geconstateerd, zoals het bezit van pepperspray, messen en kleine hoeveelheden drugs.