Een spelmoment uit de wedstrijd tegen DCS uit Zevenaar. Foto: PR

Gevoelige nederlaag voor AD'69

AALTEN - AD'69 weet weer waar het staat. De ploeg leed een gevoelige nederlaag tegen DCS in Zevenaar. AD verloor kansloos met 6-1, Dylan Bauhuis scoorde het enige doelpunt voor het Aaltense team met een fantastisch boogbal vanaf de middellijn.

Dat AD'69 niets had in te brengen tegen een mogelijke titelkandidaat in deze derde klasse werd al snel duidelijk. Hoewel de wedstrijd een week eerder tegen SC Rheden verrassend maar toch verdiend werd gewonnen en dus hoop bood tegen DCS, was AD'69 deze zondag een speler in een wedstrijd die alleen maar gewonnen kon worden door de gastheren uit Zevenaar. AD'69 verscheen zonder de geblesseerde Tom Elferink, Tom te Brinke, Maik Gerling en Michiel Ebbers in het veld, de mannen die het wel mochten doen hebben slechts in twee fases van de wedstrijd enigszins een beetje grip op de wedstrijd kunnen krijgen, de eerste tien minuten en de eerste tien minuten van de tweede helft. Verder was het DCS die het spel bepaalde.

DCS was vorig seizoen een team dat serieus meedeed in de top van de derde klasse terwijl AD dit seizoen na één jaar vierde klasse weer terugkeerde naar de derde klasse. Toch was het niet alleen DCS die AD'69 de kop kostte. AD'69 zette zelf ook niet zijn beste beentje voor en faalde vooral in de verdediging. De felheid die vorige week wel werd gezien bleef nu achterwege en DCS had in de aanval altijd wel ergens een vrije man staan. Een gemis aan coaching, gebrek aan automatisme en soms ook net dat stapje eerder willen maken maakte dat AD'69 continu achter de feiten bleef lopen.

DCS scoorde in de 25ste minuut uit een vrije trap vanaf de 25 meter. Hoewel de muur goed stond kreeg Onur Ilbay toch de bal langs de muur en keeper Erik Heuvel. Vier minuten daarna kreeg DCS wederom een opgelegde kans, echter in de snelheid van het spel werd de bal op vijf meter van het doel ver over geschoten. Toch zou de 2-0 niet lang uitblijven want in de 35ste minuut ging de bal op de stip nadat Sven Breukelaar onhandig een draaiing maakte waarbij de tegenstander over het been ging en volgens de scheidsrechter een overtreding beging. De 2-0 werd ingeschoten, verscheen op het scorebord maar de lampjes waren amper aangezet toen de 3-0 alweer gescoord werd na een ongelofelijke dekkingsfout in de Aaltense verdediging. Mohammed Al Jaboury strafte de fout terecht af en wist te scoren en mocht AD'69 überhaupt ooit ergens een beetje grip op de wedstrijd hebben gehad, vanaf hier was de Aaltense ploeg het compleet kwijt.

Na de rust kwam AD'69 weer op in dezelfde samenstelling en kreeg na drie minuten de beste kans tot zover. Djayen Baboe wist de bal bij Nick Ebbers te krijgen en hoewel de bal uit een moeilijke hoek werd aangespeeld wist Nick toch zijn hoofd te krijgen richting de tweede paal. Helaas voor een ieder met een groenwit hart verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal en werd de aansluitingstreffer niet gemaakt. In de 60ste minuut kwam vanuit het niets de bal ter hoogte van de elfmeterstip opeens op het hoofd van een DCS speler en die wist keeper Erik Heuvel op het verkeerde been te zetten door de bal diagonaal in te koppen en de stand op 4-0 te zetten.

Acht minuten later volgde dan toch nog een treffer aan AD-zijde. Op de middellijn zag Dylan Bauhuis de keeper van DCS wel erg ver voor zijn goal staan en met een fantastisch afstandsschot wist hij de 4-1 op het scorebord te brengen. In de 75ste minuut en de 81ste minuut vielen de 5-1 en 6-1 en AD'69 kon alleen nog maar een identiek afstandsschot lanceren door Robin Raben in de 83ste minuut die helaas slechts de lat wist te beroeren. De laatste minuten werden uitgespeeld zonder dat beide teams nog aanspraak wisten te maken op doelpunten waardoor de eindstand dus op 6-1 kwam te staan. Na de mooie overwinning van vorige week weet AD'69 nu weer waar het staat. Het was een slechte pot waarbij AD'69 zichzelf een slechte dienst bewees door niet alert te zijn, en de tegenstander teveel gelegenheid gaf om de bal rond te spelen en uiteindelijk te scoren.
Dinsdag speelt AD'69 thuis om 20.00 uur tegen Mariënvelde in de Achterhoek Cup.

Opstelling: Erik Heuvel, Rik Pastoors, Sven Breukelaar, Jeroen Scholten, Robin Raben, Djayen Baboe, Nick Ebbers, Luuk Heijink, Bram Dekkers, Recep Kaya, Dylan Bauhuis.
Reserves: Roel Penterman, Sean Wagenaar, Timo van der Linde, Emre Topal en Anthony Ikink (reserve keeper).

Hofnar-Bovo pakt opnieuw volle buit

AALTEN - Met de 4-0 overwinning op Time Out '75 uit Diepenheim beleven de mannen van De Hofnar-Bovo een uitstekend begin van het seizoen. Met tien punten uit twee wedstrijden gaat het nu aan de leiding in de Derde Divisie A. De Hofnar-Bovo heeft op zaterdag 30 september alle punten in eigen huis weten te houden. In de eerste set wisten de mannen onder leiding van trainersduo Slotboom en Vet snel afstand te nemen van de bezoekers en lieten hen geen moment in de wedstrijd komen. Met 25-11 wonnen de Aaltense heren deze openingsset. In de tweede set begon De Hofnar-Bovo slordig en deed het de bezoekers onnodig veel punten cadeau. Door miscommunicatie keken de Aaltenaren lange tijd tegen een achterstand aan. Bij de gelijke stand van 20-20 ging het beter lopen aan Aaltense kant waardoor met 25-23 een 2-0 voorsprong werd genoteerd. Na het onzuivere spel in set twee, werd in de resterende twee sets het niveau uit de eerste set weer gehaald. Zowel aanvallend als defensief speelde De Hofnar-Bovo zuiver en hield het de rally's kort. Met respectievelijk 25-14 en 25-15 gingen de derde en vierde set naar de thuisploeg en zodoende was de tweede 4-0 overwinning van het seizoen binnen. Op zaterdag 7 oktober speelt De Hofnar-Bovo zijn derde wedstrijd van het seizoen tegen VVH. Aanvang 12.30 uur in sporthal De Sijpel te Harderwijk.