Al knippend prachtige dingen maken. Foto: PR
Al knippend prachtige dingen maken. Foto: PR Foto:

Workshop Creatief met boeken

AALTEN - Irma Luttikholt verzorgt een workshop creatief met boeken op maandag 30 oktober in de Bibliotheek Aalten.

Onder begeleiding van Irma Luttikholt maken de deelnemers van een oud boek iets nieuws maken. Er zijn twee technieken: een vouwtechniek en een kniptechniek. Vouwen is makkelijker en biedt sneller resultaat. Men kan die middag egeltjes vouwen of een boek vol hartjes. Een stuk fruit maken van een oud dik boek kan met de kniptechniek. Hoe nauwkeuriger men knipt hoe strakker het fruitstuk wordt.
Het is aan te bevelen om een schaar mee te nemen, waarmee men fijn knipt. Voor de rest van de materialen wordt gezorgd. De workshop wordt gehouden in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10, op maandag 30 oktober van 14.00 tot 16.30 uur. Inschrijven is verplicht en mogelijk via www.achterhoeksepoort.nl of in de Bibliotheek. Kosten voor leden 2,50 euro, voor niet-leden 5 euro. Wie verhinderd is op 30 oktober, kan terecht op dinsdag 31 oktober in de bibliotheek in Terborg. Irma geeft dan daar dezelfde workshop.


Donderdag bij Erve Kots: ambachtendag

LIEVELDE - Op donderdag 19 oktober houdt Erve Kots van 11.00 tot 17.00 uur ambachtelijke dag in het museum aan de Eimersweg in Lievelde.

In het museum zal die dag de olierosmolen, de klompenmakerij, de smederij en de zagerij in werking zijn, in boerderij Kots worden knipmutsen gemaakt is er doekrollen en touwslaan. In het Los Hoes breit Laura Grolse wanten volgens een eeuwenoud patroon. In de expositieruimte is hoeden maken en kralenwerk te zien. Iemand maakt tassen, werkt met de dry brush-techniek en er is manden vlechten.
Ook zijn er verschillende boeken te vinden over de streek, met gedichten en in het dialect.

Kinderen kunnen deze dag klomp beschilderen, broodbakken of lekker spelen in de speeltuin van het museum.
De entree bedraagt 4,50 euro en voor kinderen 2,25 euro.


www.ervekots.nl


Wijnproeverij in Kulturhus Lintelo

LINTELO - Zaterdagavond 28 oktober houdt Kulturhus Lintelo in samenwerking met wijnimporteur Hart Schriemer de jaarlijkse wijn- en spijsavond. Ontvangst is om 20.00 uur in het Grand Café met een mousserend wijntje. Gedurende de avond passeren acht verschillende wijnen de revue, telkens met een bijpassend gerechtje. Vooraf reserveren via horeca@kulturhuslintelo.nl, info@goedglaswijn.nl of in het Grand Café, tel. 0543-461261 (na 19.00 uur).

Op de ambachtendag is de smederij in werking. Foto: PR