Trees Blom is draagconsulente. Foto: PR
Trees Blom is draagconsulente. Foto: PR Foto:

Workshop over de kunst van het thee zetten

BREDEVOORT - Elk land kent zijn eigen theecultuur. In China schenken theeliefhebbers niet alleen aandacht aan de kwaliteit van de thee, maar ook aan de manier waarop de thee gezet en gedronken wordt. Leer meer over de Chinese theecultuur in de theeworkshop door theesommelier Heleen Mombarg uit Groenlo op 27 oktober in de Koppelkerk in Bredevoort.

Gong Fu Cha is een Chinese manier van thee zetten. Theezetten met aandacht en vaardigheden. Het aanbieden van thee is een belangrijk in de Chinese cultuur. Respect, acceptatie en dankbaarheid komen naar voren tijdens het thee drinken.
Tijdens deze workshop maakt men kennis met de wereld van de thee. Wat is thee precies? Welke soorten zijn er allemaal? Hoe groeit thee? Op welke manier wordt het bewerkt tot de thee die in ons kopje zit? Al deze vragen en nog veel meer komen aan bod tijdens de workshop en proeverij. Ook wordt uitgelegd hoe je het beste thee kunt zetten en wordt de Gong Fu Cha-methode toegepast. Theesommelier Heleen Mombarg vertelt gepassioneerd over thee en laat je genieten van thee zodat thee een beleving op zich wordt. Naast de prachtige theeën, krijgt men ook een aantal zoete lekkernijen voorgeschoteld. Er is plaats voor maximaal acht personen.

De workshop is in de Koppelkerk in Bredevoort op vrijdag 27 oktober vanaf 15.00 uur. De entree kost 25 euro inclusief thee, lekkernijen en bezoek aan expositie. Reserveren: koppelkerk.nl / 0543-216 005.


Mama Café in de bieb

AALTEN - Op het eerstvolgende Mama Café in de Bibliotheek Aalten komt Trees Blom vertellen over draagdoeken.

Trees Blom is gecertificeerd Draagconsulent. Tijdens het Mama Café op woensdag 18 oktober in de Bibliotheek geeft zij informatie over draagdoeken en vertelt zij aan de hand van haar baby dochter Dieuwke (april 2017) op welke manier het dragen van je kindje kan bijdragen in je vers verworven ouderschap. Ook geeft zij draagdemonstraties. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Het Mama Café is voor alle ouders met jonge kinderen en wordt op woensdag 18 oktober van 10 tot half 12 gehouden in de Bibliotheek Aalten, deelname is gratis.

Het Mama Café is een samenwerking tussen Yunio, CJG, Figulus Welzijn de Bibliotheek Achterhoekse Poort.


Paco Plumtrek met maatschappijkritische liedjes

BREDEVOORT - Op zondag 29 oktober treedt Henk Lammers onder de naam Paco Plumtrek op tijdens de maandelijkse Koppelsessies in het gezellige boekencafé van de Koppelkerk. Bezoekers kunnen deze middag genieten van zijn akoestische, romantische, maatschappijkritische liedjes.

Henk Lammers, alias Paco Plumtrek, reisde vijftien jaar als straatmuzikant door onder andere Finland, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika. In 2015 kwam zijn derde – maar eerste volledig Nederlandstalige – cd 'Onontgonnen gebied' uit. Sindsdien reist hij door Nederland om de mooiste speelplekken te ontdekken.
Tijdens zijn optreden in de Koppelkerk zal hij met zijn gitaar en mondharmonica de Nederlandstalige nummers van zijn nieuwste album ten gehore brengen. Ook zijn eerdere Engelstalige nummers zullen aan bod komen. Dit wordt gegarandeerd een lekkere luistermiddag in intieme setting.
Het optreden in de Koppelkerk in Bredevoort is op zondag 29 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. De entree bestaat uit een vrije gift.


Toneelavond in Dale

DALE - 'Een heel vreemde klasgenoot' is de titel van een blijspel in drie bedrijven, dat door leden van Oranjevereniging Hou en Trouw wordt opgevoerd op zaterdag 4 november vanaf 20.00 uur in 't Romienendal. De entree kost zes euro, tot en met 16 jaar 2,50 euro. Reserveren kan via mail naar houentrouwdale@gmail.com. In de pauze zal een verloting worden gehouden.