Afbeelding

Cruisen over de Atlantische Oceaan met 260 Digital Nomads

1500 gasten, waarvan 260 Digital Nomads, 700 personeelsleden, een casino, zwembad, winkels, theater, spa, sportschool, tientallen barretjes en restaurants én tientallen nationaliteiten. Kortom, een dorp op zich, alleen dan multicultureler dan waar ook ter wereld. Met meer inwoners dan het dorp waar Jantien vandaan komt (Vragender).

Tekst: Jantien Klein Ikink
Foto's: Marleen Hoftijzer

Met een gezonde spanning stappen we aan boord. We hebben er zin in. Twee weken cruisen over de Atlantische Oceaan van Gran Canaria naar Panama. Niet alleen om te ontspannen, maar ook om te netwerken met mensen die dezelfde gedachte hebben als wij. Namelijk dat je overal ter wereld kunt werken en dat je een veel groter verschil kunt maken als je samenwerkt met mensen van over de hele wereld.

We hebben allebei geen idee wat we kunnen verwachten, behalve een heleboel water, geen internet en interessante mensen. Daarnaast zijn er tientallen presentaties en workshops die we bij kunnen wonen. We hebben besloten zelf ook een workshop te geven over storytelling, omdat we allebei geloven dat overal een verhaal in te vinden is. Erg tof om onze kennis te kunnen delen.

Na de eerste dag merken we allebei al snel hoe makkelijk het netwerken gaat. Iedere avond wordt er samen gedineerd en over het algemeen ook tot in de late uurtjes gefeest. Alles is inclusief, dus de drankjes vloeien rijkelijk. En 's ochtends zitten we allemaal weer klaar voor de presentaties en workshops. De workshop lopen uiteen van coderen, presenteren, bitcoins, storytelling tot zelfs een orgasme workshop. Er is voor ieder iets wils laten we maar zeggen. Tussen al het werken en netwerken door wordt er gerelaxt bij het zwembad met een cocktailtje of zorgen we af en toe voor wat lichaamsbeweging in de sportschool of op de running track. Want ja, er is zelfs een hardloopbaan aan boord.

Na tien dagen en geen moment van verveling komen we aan het op het eerste eiland: St Kitts. Bijzonder om voet aan wal te zetten, want ondanks dat de cruise enorm is, voel je toch continue geschommel. Dus eenmaal aan land moeten we even wennen aan het feit dat het land niet beweegt. En ook een beetje aan het feit dat er zoveel drukte is om ons heen. Gek genoeg is het best lekker om tijdelijk in een bubbel te leven. Met een select groepje mensen waar iedereen leuk met elkaar omgaat en met alleen maar uitzicht op zee. Volledig rustgevend.

Na St. Kitts volgen Curacao en Aruba waarna we aanmeren in Panama. Het was werkelijk waar een fantastische reis en we zouden het iedereen aanraden. Ook als je nog geen Digital Nomad bent, maar er wel in geïnteresseerd bent. Je komt sowieso geïnspireerd over op je eindbestemming en dat kun je na een lange vlucht vaak niet zeggen.

KADER: Wat is een Digital Nomad?
Digital Nomads zijn mensen die overal ter wereld kunnen werken. Alleen met een laptop en een goede internet connectie. De groep Digital Nomads is in een korte tijd hard gegroeid omdat er simpelweg steeds meer mogelijkheden zijn om overal ter wereld te werken én omdat reizen steeds makkelijker en goedkoper wordt. Het mooie is dat Digital Nomads daarom heel gemakkelijk kunnen samenwerken in co-working plaatsen overal ter wereld. Via verschillende Facebook groepen wordt er contact onderhouden en worden er oproepen geplaatst om ergens ter wereld af te spreken. Het grote verschil met een gewone reiziger is dat Digital Nomads continue onderweg werken en vaak voor langere tijd op één plek blijven.

Nieuwsgierig naar de cruise? Neem een kijkje op nomadcruise.com

KADER: Wie zijn Marleen en Jantien?
Marleen is fotograaf, documentairemaker en op het moment is ze bezig met een reis rond de wereld waarbij ze continu bij mensen thuis zal logeren om het echte 'thuis-gevoel' wereldwijd vast te leggen. Ze ontmoette Jantien via LinkedIn en al snel bleek dat hun werk veel gemeen had. Jantien is schrijver en ze is altijd op zoek naar mooie verhalen om te delen op haar (reis)blog. Op het moment is ze net begonnen aan een reis door Zuid-Amerika waar ze aan de slag gaat met haar tweede boek.


www.canicomeover.com
www.jantiensreisstijl.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding