Bovo dames 1 met de sponsor. Foto: PR
Bovo dames 1 met de sponsor. Foto: PR Foto:

Drie zwaarbevochten punten voor AD '69

AALTEN - Groessen, onder de rook van Zevenaar en Duiven, daar was het strijdtoneel voor een gehavend AD'69. Nog steeds zonder de geblesseerde Tom Elferink en Michiel Ebbers, maar ook Tom te Brinke zou ivm werk niet op het veld aanwezig zijn. Maar toch, watArno Heersink deze zondag op de mat kan brengen moet toch vertrouwen geven. En dat was terecht. AD '69 wist - weliswaar nipt, maar toch - te winnen met 2-1.

AD'69 mocht de aftrap verrichten en na een korte periode van aan beide zijden aftasten kreeg Groessen in de tiende minuut de eerste grote kans van de wedstrijd, gelukkig was keeper Erik Heuvel scherp in de reflex en mocht de eerste safe op zijn conto bijschrijven. Maar AD'69 was de club die het scoreverloop opende. Een door Jeroen Scholten genomen cornerbal werd door Nick Ebbers door de verdediging heen en bijna onzichtbaar voor de keeper gekopt en raakte het net waardoor de 0-1 een feit was. Tijdens het middengedeelte van de eerste helft golfde het spel evenredig tussen beide goals waarbij AD'69 het geluk aan haar zijde had door te beschikken over een keeper die het perfect doet in de reflexen en reacties. Menig doelrijpe kans werd door de keeper om zeep geholpen. Toch bleef AD'69 kwetsbaar, zeker door het opkomende en naar de gelijkmaker zoekende Groessen. Tegelijkertijd ging AD'69 te vaak in discussie met de scheidsrechter die het natuurlijk nooit goed doet als menig keer in de ogen van AD'69 niet neutraal wordt gefloten. Het zou voor rust bij deze 0-1 blijven. AD'69 zou er goed aan doen om feller in de balaanname te zijn, daarnaast Groessen niet de gelegenheid te geven om nog meer kansen te geven want bij deze machtsverhouding in het veld is de gelijkmaker zomaar gemaakt.

AD'69 begon ongewijzigd aan de tweede helft en in de 50ste minuut het grootste angstmoment in het vijfmetergebied toen iedereen op Maik Gerling na aan AD-zijde verslagen was en Groessen de gelijkmaker op de slof had. De bal werd gekeerd op de borstpartij van Maik Gerling en hoewel heel Groessen schreeuwde om hands en dus een penalty, liet de scheidsrechter terecht doorspelen. Groessen bleef de druk hoog houden en dit zorgde dat AD'69 letterlijk onder hoogspanning werd gezet en de 1-1 niet lang op zich liet wachten. In de 55ste minuut een gele kaart voor Robin Raben die zich bij het uitverdedigen vasthield aan de Groessenaar en hierbij zichzelf en de tegenstander ten val bracht. Robin Raben verhinderde het nemen van de vrije trap door zichzelf voor de bal te werpen, hierbij een deel van de tegenstander mee te nemen, dit laatste leverde hem het tweede geel op in evenzoveel wedstrijden. AD'69 zat hier in zijn moeilijkste fase van de wedstrijd zeker toen ook Rik Pastoors voor vijf minuten naar de kant moest om zijn lens weer recht in de oogkas te krijgen. In de 63ste minuut kreeg Reçep Kaya de grootste kans op 0-2 maar hij werd in zijn opmars naar het doel ingehaald door een verdediger waarmee deze kans om zeep werd geholpen. De hieruit volgende cornerbal leidde in de richting van het AD-doel en de 1-1 op het scorebord. Maik Gerling en Reçep Kaya maakten plaats voor Luuk Heijink en Timo van de Linde. Vijf minuten voor het eind kwam toch nog de verlossing voor AD'69. In een duel in de zestien van Groessen waar zowat iedereen aanwezig was exclusief de AD-keeper was het uiteindelijk 'good old maar nog lang niet versleten' Rob Leber die de 1-2 voor AD'69 wist te scoren.

AD'69 mag zich deze middag gelukkig prijzen. Maar met deze winst heeft AD'69 laten zien dat én uit én op kunstgras niet meer een verloren pot hoeft op te leveren.