Tim Sanders wint het kopduel van Bram Rensing waaruit Noë Bokila (11) de 2-0 zal scoren. Foto: Andre Wamelink Foto:

AZSV laat onnodig punten in Opheusden

AALTEN - AZSV heeft onnodig punten laten liggen in Opheusden. De roodwitten waren niet slagvaardig genoeg en daardoor behaalde DFS met 2-0 een zakelijke winst. Vooral in de tweede helft had de ploeg van Dennis van Toor ook enkele doelpunten verdiend, maar twee keer de lat en te weinig scherpte in de afwerking zorgden ervoor dat de punten in de Betuwe werden achtergelaten.

Drie Achterhoekers actief bij DFS waren uiteindelijk verantwoordelijk voor de nederlaag van AZSV. Doetinchemmer Arjan Goorman scoorde de eerste goal, Tim Sanders, eveneens uit Doetinchem, bereidde de 2-0 van Noë Bokila voor. De Zelhemmer was in het verleden onder meer actief voor Ulftse Boys.
AZSV daarentegen moest het in Opheusden doen zonder Rik van der Eerden, die vanwege werkverplichtingen niet mee kon spelen. Wietse Kämink begon op zijn plek in de spits. De Aaltenaren goed begonnen aan het duel tegen de ploeg van Doetinchemmer Scott Calderwood. De klok stond op één minuut en 50 seconden toen Niek te Veluwe Joost Rasing diep stuurde en de Wehlse aanvaller oog in oog kwam te staan met doelman Peter Veeneman. Twee pogingen van Rasing waren niet voldoende om Veeneman te passeren, zodat een goede start niet beloond werd. Daarna was DFS voetballend iets beter, maar de 1-0 van Arjan Goorman viel toch wel onverwacht. De streep van ruim twintig meter kon niet gekeerd worden door Matthijs Ebbers. De thuisclub kwam in een zetel en AZSV zag alleen een volley van Sjoerd te Boekhorst over gaan uit een voorzet van Freek Mulder. DFS legde zich toe op de snelle tegenaanval met Noë Bokila in de hoofdrol. De razendsnelle aanvaller was eindstation van een snelle uitbraak na 33 minuten, maar Matthijs Ebbers stond op zijn post. Negen minuten voor de pauze schoot Yeftha Nyamsangya de bal goed in, maar doelman Veeneman tikte het leder tot hoekschop.

Na de thee begon AZSV weer goed, maar nu ging het schot van Sjoerd te Boekhorst voorlangs. AZSV bleef de bovenliggende partij, maar kreeg geen grote kansen. Halverwege de tweede helft wisselde Dennis van Toor Wietse Kämink voor Brian Hogeweide en werd Yeftha Nyamsangya naar het front gestuurd. Een actie van Nyamsangya werd door invaller Brian Hogeweide bij zijn eerste balcontact via de lat over geschoten. Ruim een kwartier voor tijd sloeg DFS weer toe. Eerst ging een schot van de Opheusdenaren nog naast het doel van Ebbers, maar na een hoekschop kopte Tim Sanders de bal goed voor en Noë Bokila was sneller dan de Aaltense verdedigers en scoorde 2-0. AZSV drong daarna wel aan, maar de eindpass was er telkens net niet. Wel combineerden Brian Hogeweide en Yeftha Nyamsangya zich door de DFS-achterhoede, maar het schot van Brian Hogeweide belandde op de lat. Dat was tevens het laatste wapenfeit van dit duel en daardoor zakte AZSV naar de achtste plek en steeg DFS naar de derde plek. Komende zaterdag wacht Eemdijk, dat naar sportpark Villekamp zal afreizen.