De Andersons. Foto: R. Hellevoort
De Andersons. Foto: R. Hellevoort Foto:

Gerjon Gijsbers te gast in
theaterconcert De Andersons

BREDEVOORT - Op vrijdag 17 november is 'Hier Dooft Niets' te zien in de Koppelkerk in Bredevoort. De Andersons zullen tijdens de voorstelling een bijzondere gast uit de regio ontvangen: schrijver Gerjon Gijsbers.

'Hier Dooft Niets' is elke keer anders: als extra traktatie nodigen ze iedere voorstelling ook een lokale held, muzikant, schrijver, filosoof of kunstenaar uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek. Deze avond is dat de droogkomische Bredevoortse schrijver Gerjon Gijsbers. Hij stond op verschillende festivals, waaronder de Zwarte Cross, Mañana Mañana en Lowlands en schreef voor onder andere Propria Cures en HP/De Tijd. In 2014 verscheen zijn chapbook 'Aan gort', dat bestaat uit drie verhalen over Luctor. Dit najaar verschijnt het boek in romanvorm. Gerjon zal als onderdeel van dit hartstochtelijke theaterconcert op eigen wijze vertellen en voordragen over wat hem verwondert, inspireert en beweegt.

Vorig seizoen ontwikkelden De Andersons 'Hier Dooft Niets' op goed bewaarde geheime locaties en waren onder andere Freek de Jonge, Nynke Laverman, Theo Nijland en Maartje van Weegen te gast. Iedereen is gewaarschuwd: De Andersons zijn erop uit om je hart te veroveren en je met nieuwe dromen naar huis te sturen. Hier Dooft Niets speelt op vrijdag 17 november om 20.00 uur in de Koppelkerk te Bredevoort. Kaarten kosten vijftien euro; reserveren via: info@koppelkerk.nl of 0543-216 005.


Welzijnsorganisaties, scholen en sportverenigingen trekken samen op voor g-sport

REGIO - Perron8, Zozijn kind & jeugd, Het Bariet, Hamalandschool, HV Erix, Volleybal 4All, Longa'59, Seesing Orion en de Hamalandhal hebben allemaal hetzelfde doel. Namelijk zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Ook mensen met een beperking.

Meedoen met sporten geeft mensen met een beperking meer (zelf)vertrouwen, maar ook breiden zij hun netwerk uit én verbeteren zij hun conditie. Volleybal 4All is een initiatief van volleybalvereniging Heva-VCV uit Varsseveld. Sinds februari 2017 biedt deze club trainingen aan kinderen met een beperking. Er is een jeugdteam in de leeftijd van 5-12 jaar en men wil graag hun ervaring delen met andere verenigingen.
Om op een laagdrempelige manier mensen met een beperking kennis te laten maken met handbal en volleybal worden er verschillende sportinstuiven georganiseerd. Deze vinden plaats in de Hamalandhal te Lichtenvoorde en in Van Pallandt te Varsseveld. Plezier staat voorop. Als de sportinstuiven een succes zijn, worden er teams opgezet.

Sportinstuiven
Zaterdag 11 november vindt in Den Diek Lichtenvoorde van 10.00 tot 15.00 uur het LIJV het (Lekker in je vel!)-festival plaats, georganiseerd door Perron8. Volleybalvereniging Longa`59 en Handbalvereniging Erix verzorgen van 11.45 tot 12.15 uur en van 14.00 tot 14.30 uur samen een clinic volleybal en handbal. Zaterdag 25 november is er in de Hamalandhal in Lichtenvoorde van 10.00 tot 11.00 uur een clinic voor volwassenen en van 11.00 tot 12.00 voor de jeugd tot en met 18 jaar. Vrijdag 8 december van 18.30 tot 19.30 uur zijn de (jong)volwassenen vanaf 12 jaar en ouder aan de beurt. Woensdag 27 december van 10.00 tot 12.00 uur zijn sporters van alle leeftijden welkom. Deze sportinstuif staat in het teken van beach-ballen. De sportzaal is dan helemaal gevuld met zand. In het HYDRA Sportcentrum van Pallandt in Varsseveld is er wekelijks een instuif op woensdag van 16.30 tot 17.30 uur voor jeugd tot 12 jaar. Aanmelden - onder vermelding van naam en leeftijd - kan bij Perron8 via perron8@delichtenvoorde.nl of www.perron8.nl.
Voor vragen, kan men terecht bij de volgende personen: Johan van der Weerd, contactpersoon namens Het Bariet en Hamalandschool, 06 12039208/j.vanderweerd@hetbariet.nl, Loes Lageschaar, contactpersoon namens HV Erix, Seesing Orion, Volleybal 4All, Longa '59 en Hamalandhal, 0544-769011/loes@hamalandhal.nl en Esther Ottink, contactpersoon namens Zozijn kind & jeugd e.ottink@zozijn.nl.