Burgemeester Arnold Gerritsen en Uitdaging-manager Ellen van Minnen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Burgemeester Arnold Gerritsen en Uitdaging-manager Ellen van Minnen. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Veel matches op de Beursvloer Aaltense Uitdaging

DINXPERLO - De tweede maatschappelijke Beursvloer, georganiseerd door de Aaltense Uitdaging, kende wederom een enorm succes. Binnen een kort tijdsbestek van een kleine twee uur, werden er in het Kulturhus in Dinxperlo, maar liefst 51 matches met een maatschappelijke waarde van € 22.035,00 gerealiseerd; 28 maatschappelijke organisaties zoals verenigingen en stichtingen en 25 ondernemers uit de gemeente Aalten vonden elkaar in een sneltreinvaart, zodat de overeengekomen afspraken in een rap tempo door notaris Rensen konden worden bekrachtigd.

Door Iris Jansen

Na het welkomstwoord door Ellen van Minnen, manager van de Aaltense Uitdaging, gaf waarnemend burgemeester Gerritsen met een ferme slag op de gong het startsein om te handelen.

Gerritsen:"vanuit mijn burgemeesterschap in Zutphen ben ik bekend met het begrip 'Uitdaging'. Ik heb al meerdere Beursvloeren meegemaakt en ik weet dus wat een organisatie daar aan vooraf gaat. Het is geweldig wanneer bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid laten zien én ook via een Uitdaging hun steentje bijdragen aan duurzaam ondernemen. Veel spullen krijgen zo een tweede leven bij verenigingen en stichtingen; een win-win situatie. Vanuit de gemeente Aalten dragen wij de Aaltense Uitdaging een warm hart toe, getuige ook de aanwezigheid van de twee wethouders Ted Kok en Henk Rijks. Ik zal zeker bij de nieuwe burgemeester, Stapelkamp, het belang en de werkzaamheden van de Aaltense Uitdaging onder de aandacht brengen."

Na de gongslag ging het handelen tussen de partijen als vanzelf en werden er mooie matches gemaakt. Van Minnen: "Er zijn matches bij met een zeer hoge maatschappelijke waarde. Genereuze aanbiedingen worden er gedaan en ik zie vooral veel vrolijke gezichten. We zijn heel blij dat deze ondernemers en maatschappelijke organisaties zo enthousiast meedoen. Ook wil ik graag de matchgroepleden van de Aaltense Uitdaging bedanken die betrokken waren bij de organisatie van dit evenement. Het gaat te ver om hier alle matches te benoemen, maar veel zullen er eerdaags op onze website te vinden zijn. De maatschappelijke verenigingen en ondernemingen zijn afkomstig uit de gehele gemeente Aalten en we hopen bij de volgende Beursvloer, die elk jaar in een andere kern plaatsvindt, nog meer ondernemers en maatschappelijke instellingen te kunnen begroeten. Tijdens de Beursvloer staat het maken van matches voorop, maar het netwerken vormt ook een belangrijk onderdeel. Dat blijkt wel uit de vele geanimeerde gesprekken. Gezien de vele mooie matches die de Aaltense Uitdaging in de afgelopen twee jaar heeft gerealiseerd, denk ik dat we op de goede weg zijn. Naast dit evenement en het maken van matches, organiseren we ook workshops voor de maatschappelijke organisaties en helpen we bedrijven bij het maatschappelijk ondernemen. Ik denk dat dat een hele mooie combinatie is."

Tijdens de Beursvloer werden de aanwezigen door leerlingen van Schaersvoorde locatie Dinxperlo getrakteerd op een hapje en een drankje; een leuke een leerzame activiteit waarmee zij in het kader van de Maatschappelijke Stage hun steentje bijdroegen aan dit evenement.


www.aaltenseuitdaging.nl

De matches vertegenwoordigen een waarde van ruim 22.000 euro. Foto: Franl Vinkenvleugel
Dick Houwers Interieurs en Willem Houwer van Scouting Aalten. Foto: Frank Vinkenvleugel
Joop van Reeken van het GrenzBlickAtelier en George Donkersloot. Foto: Frank Vinkenvleugel
Jan van der Horst (links) en Remco van Maanen van de binnensportverenigingen flankeren Ceciel Witteveen van Achterhoek Nieuws, uitgever van Aaltens en Dinxpers Nieuws. Foto: Frank Vinkenvleugel
Rudi Meinen AVA '70 met Dominik Tempels en Carlo Aalders van de machinefabriek. Foto: Frank Vinkenvleugel
Bertie Bussink (links) en Theo Diepenbroek flankeren Iris Jansen van Achterhoek Nieuws. Foto: Frank Vinkenvleugel
Marjolein Berends en en Maureen Huls van Sint Antonius met Ilse Ruesink van Puik. Foto: Frank Vinkenvleugel
De leerlingen van Schaersvoorde die de inwendige mens verzorgden op de Beursvloer. Foto: Frank Vinkenvleugel
Marleen Ottevanger met Dianne Heezen van korfbalvereniging Aladna. Foto: Frank Vinkenvelugel