Isa Wolsink, Emma Honderslo en Lisa Mateman bakken speculaas. Foto: PR
Isa Wolsink, Emma Honderslo en Lisa Mateman bakken speculaas. Foto: PR

Speculaasactie voor Joanne Foundation

AALTEN - Isa Wolsink, Emma Honderslo en Lisa Mateman zijn leerlingen van vmbo-Schaersvoorde. Zij zijn door bakker Kuipers uit Winterswijk uitgenodigd om speculaas te bakken onder zijn toezicht. De zakjes speculaas worden in Aalten op de weekmarkt verkocht, de gehele opbrengst gaat naar Joanne Foundation.

Het was herfstvakantie, maar ondanks dat stonden de dames al om 8.00 uur bij de bakker op de stoep. De dames hebben een leuke leerzame dag gehad. De zakjes speculaas worden op de donderdagse weekmarkt in Aalten door vmbo-leerlingen verkocht voor 2,50 euro. De opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan de Joanne Foundation, omdat bakker Kuipers alle grondstoffen gesponsord heeft.

Bezoek aan Oeganda
In oktober heeft Helma Noordink weer een bezoek gebracht aan Oeganda. Ze werd dit keer vergezeld door verpleegkundige Netty Flierman en optometrist Derk Jan te Kiefte en zijn vrouw Christien. Ze hebben alle kinderen, gezinnen, scholen en projecten bezocht die door de Joanne Foundation ondersteund worden. Het was goed om te zien dat zij amen echt een verschil hebben kunnen maken in de leefomstandigheden van de allerarmsten in Ndegeya. De acht waterpompen die afgelopen jaar zijn geplaatst, functioneren uitstekend en voorzien in een grote behoefte.

Oogzorgproject
Er is een een oogzorgproject opgestart in Ndegeya en er zijn er meer dan 200 oogmetingen gedaan. Om de continuïteit van dit zinvolle project te waarborgen is Michael opgeleid, hij kan nu zelfstandig eenvoudige oogmetingen doen, op afstand ondersteund en begeleid door Derk Jan en Christien te Kiefte.


www.joannefoundation.nl

Helma Noordink met Miracle en Agape. Foto: PR
Afbeelding