Start van de 1 kilometer. Foto: Geert Wevers
Start van de 1 kilometer. Foto: Geert Wevers Foto:

Boekeldercrosscompetitie
AVA '70 van start

AALTEN - Een record aantal van 456 deelnemers, een prachtig parcours en geweldige weersomstandigheden vormden de ingrediënten voor de opening van de Boekeldercrosscompetitie 2017. De serie van vier crosslopen in november staat bij menig hardloper al maanden van tevoren onderstreept in de agenda.

Zaterdag, klokslag 13.00 uur vertrokken de jongste talenten voor hun ronde over 1000 meter. Een pittige klus, want er moest worden gerend over een hobbelig stuk bouwland en vervolgens langs een slootrand. Daarnaast moest er ook nog eens gesprongen of geklauterd worden over strobalen en een heuse balk op hoogte. De raspaardjes lieten zich voor het talrijke publiek van hun allerbeste kant zien en draafden in galop over de finish. Dat gold zeker voor de allersnelste van de jongste deelnemers, Duke van Peppelinkhausen, die beide AVA-janen Lars Meinen en Thom Berkelder naar de eervolle plekken 2 en 3 verwees. Bij de meisjes werd Flore Posthumus tweede en knokte Sarah Wensink zich naar de derde plaats.

Om 13.15 uur was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun wedstrijd over 2 ronden op het zware parcours. Michiel Wellink toonde zijn talenten en won de run met speels gemak. Clubgenoot Lenn Posthumus werd tweede en Noah Lampio derde. Bij de meisjes ging de overwinning op fraaie wijze naar Noa Luijmes en Lidewij Lensink werd derde, maar moest hier wel voor vechten.

Het koningsnummer van de Boekeldercrosscompetitie is voor velen de 5 kilometer. Een groot en ijzersterk peloton meldde zich aan de start en daar zaten een flink aantal klasbakken bij. Vanaf het vertrek nam Mark te Brake de leiding en hij stond deze ook niet meer af. Soepel lopend, toonde de AVA`70-atleet zijn goede vorm en finishte in een snelle tijd van 16,27 minuten. Dat het deelnemersveld veel kwaliteit bezat bleek, want maar liefst 15 atleten scoorden op het pittige parcours een tijd onder de 20 minuten. Bij de Dames noteerden een aantal survivalatleten zeer snelle tijden en eindigde Linde Klein Nibbelink knap op de zesde plaats. De 10 kilometerlopers moesten het traject van 5 kilometer twee keer afleggen en met name de Gesinkbult bleek een flinke kuitenbijter. Daan Reintjes liep een hele sterke race en scoorde een uitstekende eindtijd van 33,30 minuten. Tim te Brake was de snelste AVA-jaan en werd zevende. Bij de Dames was de veelzijdige atlete Cindy Brussé veruit de snelste, maar ook Bianca Piek scoorde prima met een sterke tweede plek.

De echte kilometervreters gingen op pad voor de wedstrijd over 15 kilometer. De sympathieke triatleet Klaus Schlüter uit het Duitse Ellewick toonde al zijn kunnen en liep in een straf tempo een zeer regelmatige race en klokte een fraaie eindtijd van 56,09 minuten. Roy Mengerink liet zien, dat hij zijn marathonavontuur in Amsterdam al goed verteerd heeft en werd vijfde. Bij de Dames ging de verdiende winst naar Angelique Vrijdag, die haar clubgenote Rianne Fokkers ruim voorbleef.

Alle atleten konden bij de finish in de Boekeldercross-arena rekenen op het applaus van het talrijke publiek en daarnaast was er natuurlijk ook nog het opbeurende stemgeluid van entertainer Dirk Vreman, die de binnenkomst van de moegestreden deelnemers verbaal op uitstekende en bovenal humoristische wijze begeleidde.

AVA`70 zette een heel peloton van tientallen clubhelden in, om voor, tijdens en na de wedstrijd alles in goede banen te leiden. Daar zijn ze voortreffelijk in geslaagd. Ook volgende week zullen zij de handen weer uit de mouwen steken, bij de tweede etappe van de Boekeldercrosscompetitie.


AD '69 verder in strijd om
Achterhoek Cup

AALTEN - AD '69 1 speelde dinsdagavond tegen Rijnland in de strijd om de Achterhoek Cup.

Met de teleurstelling van afgelopen zondag nog vast in het geheugen trof AD'69 deze dinsdag SC Rijnland uit Tolkamer. De tweede partij in de eerste ronde van de Achterhoek Cup waar de eerste met moeite van vv Mariënveld met 2-1 werd gewonnen.

Dit moest een waarschuwing zijn voor AD'69 om deze wedstrijd niet licht op te vatten want ook deze vierdeklasser zou zo maar voor een verrassing kunnen zorgen. Dat AD'69 toevallig acteert in de 3e klasse maakt niets uit, de scherpte moet er gewoon zijn.

De karavaan zou om 18.30 uur uit Aalten vertrekken, enkele spelers vanuit Bemmel en 't Harde, om hopelijk op tijd aan te komen bij het sportpark in Tolkamer. Om 20:00 werd afgetrapt en AD trof een tegenstander die vol voor de winst ging en gretig in elk duel was.

Voor AD was het resultaat wat minder van belang en dat zag men dan ook wel in het spel van AD. Het was dan ook Rijnland dat iedere keer op voorsprong kwam. Voor AD '69 maakten Emre Topal, Dylan Bauhuis en Sjoerd Scholten telkens gelijk.
Wat bleef waren de resterende 32 minuten waar de scheids uitgebreid de gelegenheid nam om zijn versie van het boek Alleen op de Wereld te toon te spreiden. Met 3-3 kon AD niet thuiskomen en daarom volgde in de laatste minuten nog een klein offensiefje richting de Rijnland-goalie en het was wederom Sjoerd Scholten die de uiteindelijke winnende treffer 3-4 kon scoren.

AD '69 wist dus ook de tweede pot in de Achterhoek Cup te winnen en neemt het op 28 november op tegen FC Zutphen.